Pâine cu ton şi brânză gruyere

Pâinea cu ton şi brânză gruyere este potrivită ca aperitiv, alături de o salată şi un pahar de vin alb.
  • Publicat:
Pâine cu ton şi brânză gruyere

Pâinea cu ton şi brânză gruyere este potrivită ca aperitiv, alături de o salată şi un pahar de vin alb.

Număr de porţii: 6

Ingrediente: o cutie mare de ton în ulei, 100 de grame de brânză gruyère rasă (sau orice alt tip preferat de brânză mai tare), 100 de grame de făină, 3 ouă, 100 de mililitri de lapte, 100 de mililitri ulei, 1 pachet de praf de copt, sare, piper, o nucă de unt pentru forma de pâine.

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 200° Celsius.

Tonul se scurge de ulei, se fărâmiţează.

Făina şi praful de copt se pun într-un bol, se adaugă ouăle, se amestecă bine până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă laptele, puţin câte puţin, apoi uleiul, amestecând de fiecare dată.

În această copmpoziţie se adaugă tonul, brânza rasă, sare, piper.

Aluatul se toarnă într-o formă de pâine, unsă în prealabil cu unt.

Se coace 40 – 50 de minute, până devine rumenă.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: