Sperma, cel mai la îndemână antidepresiv. Beneficiile ejaculării în vagin

Femeile care fac sex fără prezervativ şi le permit partenerilor să ejaculeze în interiorul vaginului sunt cele mai fericite. Depresia stă departe de ele datorită hormonilor, spun specialiştii.
  • Publicat:
Sperma, cel mai la îndemână antidepresiv. Beneficiile ejaculării în vagin

Femeile care fac sex fără prezervativ şi le permit partenerilor să ejaculeze în interiorul vaginului sunt cele mai fericite. Depresia stă departe de ele datorită hormonilor, spun specialiştii.

Oamenii de ştiinţă susţin că absorbţia unui anumit hormon la nivelul mucoasei vaginale are efecti antidepresiv.  Sperma conţine mai multe tipuri de hormoni care au o influenţă asupra comportamentului: testosteroni, estrogeni, lutropină, prolactină şi prostglandine. O parte dintre aceste substanţe intră şi în sângele femeilor imediat după ce partenerul lor ejaculează în interiorul vaginului.

Experţii susţin că acelaşi lucru este valabil şi în cazul sexului oral, întrucât se pare că hormonii din lichidul seminal sunt absorbiţi de mucoasa bucală, gât, putând ajunge chiar şi în sistemul digestiv.

Potrivit unui studiu din 2004, apărut în revista Archives of General Psychiatry, nivelul scăzut de testosteron induce depresie la bărbaţii în vărstă şi la femei. Aceasta deoarece testosteronul afectează structura chimică a creierului, mai exact nivelul serotoninei care scade şi el proporţional cu hormonul masculin. Serotonina este un neurotransmiţător al sistemului nervos central care ne afectează starea de spirit.

Totuşi, studiile arată că nu doar testosteronul este responsabil cu fericirea femeilor, ci şi ceilalţi hormoni, într-o mai mare sau mai mică măsură.

Astfel, susţin specialişii, bărbaţii a căror spermă conţine un nivel foarte ridicat de hormoni au şanse mai mari de a fi primiţi iarăşi în dormitor după ce şi-au impresionat prima dată partenera.

Să mai adăugăm, în final, că ejacularea în interiorul vaginului are efecte benefice şi asupra stării de spirit a bărbaţilor care – şi aici nu este nevoie de studii pentru a o demonstra! – se simt excelent când nu sunt forţaţi să se retragă sau să folosească prezervativul.

Citeşte şi: Partenerul tau ejaculeaza precoce? Fa-i cadou niste pilule din Marea Britanie!

Secretele sexualitatii masculine

Ejacularea, intre „deja!” si „inca…?”

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”