Erecţia: ce o descurajează?

Pe majoritatea bărbaţilor îi sperie numai gândul despre o posibilă disfuncţie a erecţiei lor, gând din ce în ce mai apăsător odată cu trecerea timpului.
  • Publicat:
Erecţia: ce o descurajează?

Pe majoritatea bărbaţilor îi sperie numai gândul despre o posibilă disfuncţie a erecţiei lor, gând din ce în ce mai apăsător odată cu trecerea timpului.

Deşi în adolescenţă, cei mai mulţi dintre bărbaţi sunt, pe neaşteptate, prinşi în mijlocul unui fenomen relativ jenant – erecţii spontane, la maturitate penisul îşi câştigă o “personalitate” dificilă, dând bătăi de cap chiar în cele mai importante momente.

 De ce se teme penisul?

Adolescenţa tinerilor bărbaţi este celebră pentru momentele definite de excitarea într-o intimitate solitară sau ceea ce numim masturbare. După o vreme, apare necesitatea relaţiilor emoţionale care se împlinesc prin sex şi, în acelaşi timp, apariţia sentimentelor precum frica de dezamăgire, inhibarea, intimidarea, chiar drama unui posibil eşec sexual. E mult mai dificil în doi!

Relaţia cu partenerul de sex este capitală – excitarea determină o erecţie completă, iar excitarea este condiţionată de relaxare, erotism, stimuli externi şi interni. Un partener prea pretenţios, agresiv sau absent poate inhiba reacţiile sexuale ale unui bărbat.

Un stimul intern este testosteronul care, spre deosebire de perioada adolescenţei, scade ca o reacţie naturală a procesului de îmbătrânire.

Astfel, emoţiile negative, anxietatea în general sunt primii şi cei mai de temut duşmani ai erecţiei, fiind iminentă o desincronizare între creier şi penis. În funcţie de nivelul stării de anxietate, erecţia poate să nu dureze suficient sau să nu se manifeste sub nicio formă.

În situaţii în care anxietatea atinge cote maxime şi sistemul sangvin este copleşit de adrenalină, bărbaţii se pot confrunta cu conflicte personale tragice.

Primul pas spre rezolvare ţine de concentrarea bărbatului numai asupra aspectelor care îl excită, percepând partida de sex ca împlinirea unei dorinţe puternice şi nu ca pe îndeplinirea unei obligaţii.

Citeşte şi: Jucării sexuale pe care le ai deja la tine acasă

Şi bărbaţii sunt frigizi?

Disfuncţia erectilă?! Calm, dragule, toţi o păţesc!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Mituri despre sexualitatea feminină
Mituri despre sexualitatea feminină
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: