Scapă de celulită! Tratamente inovatoare şi metode naturale

Netratată la timp, celulita se poate complica şi poate determina apariţia unor afecţiuni extrem de complexe, localizate mai ales la nivelul membrelor inferioare.
  • Publicat:
Scapă de celulită! Tratamente inovatoare şi metode naturale
Termenul celulită, generic răspândit şi folosit pe scară foarte largă, reprezintă afecţiunea semipatogenă care se manifestă la nivelul pielii prin apariţia aspectului de “coajă de portocală”, “saltea” sau “Chesterfield couch”.

Netratată la timp, celulita se poate complica şi poate determina apariţia unor afecţiuni extrem de complexe, localizate mai ales la nivelul membrelor inferioare. Apariţia şi evoluţia celulitei sunt în strânsă legătură cu mai mulţi factori, cei mai importanţi fiind cei genetici, hormonali, de alimentaţie şi mod de viaţă, nivel de stres. Cert este că 90% dintre femei dezvoltă până la vârsta de 30 de ani stadiile incipiente ale celulitei, apariţia acesteia fiind dictată de hormonii sexuali feminini. Foarte rar apare şi la bărbaţi.
 

Fermitate, hidratare, tonifiere
Gelul de duş exfoliant pregăteşte pielea pentru tratamentul anticelulitic. Microsferele pentru gomaj îndepărtează celulele moarte şi activează circulaţia sângelui, lăsând epiderma fină şi tonifiată. Extractul de castan potenţează activitatea microsferelor, pregătind corpul eficient pentru tratamentul anticelulită.

Suplimentar, vitamina B5 oferă hidratare şi catifelare. Crema termică anticelulită are efect de încălzire locală care accelerează penetrarea substanţelor active naturale bogate în cafeină şi castan stimulând procesul de degradare a grăsimilor şi eliminarea lor din ţesut. Ingredientul care creează procesul de încălzire este utilizat în mod uzual în medicina curativă. În final, aspectul de “coajă de portocală” este redus, iar pielea devine mai netedă şi mai fermă. 

 
Reguli de igienă a alimentaţiei
Principalele modificări ale obiceiurilor alimentare din ultimele decenii tind să influenţeze mai ales corpul feminin, un corp protejat prin natura sa de carenţe energetice şi foame, dar care riscă să fie distrus de abundenţă. Cea mai gravă eroare alimentară constă în renunţarea la alimentele vegetale în favoarea celor animale.

Lipsa de mişcare, consumul excesiv de dulciuri rafinate şi alimente bogate în grăsimi, precum şi conţinutul crescut de conservanţi, potenţiatori de gust şi aditivi alimentari constituie factorii determinaţi esenţiali ai tulburărilor de alimentaţie. Tuturor acestor condiţii li se adaugă şi metodele moderne de contracepţie care presupun ingestia zilnică a unei anumite cantităţi de estrogeni, şi aceasta contribuind la creşterea ponderală şi la accentuarea celulitei. Prin urmare, este foarte important ce mănânci şi felul în care mănânci. 
 

-Nu consuma legume şi fructe veştejite. Conţinutul lor în vitamine este mult redus şi, în plus, se dezvoltă în interiorul lor toxine periculoase. Acelaşi lucru este valabil şi pentru fructele oleaginoase râncede sau orice alt aliment care a început să râncezească.

-Nu ţine legumele şi fructele verzi în apă mai mult decât presupune spălarea lor. Vitamina C, care există din abundenţă în acestea, se dizolvă foarte repede în apă şi se pierde o foarte mare parte din ea.

-Nu folosi cratiţe sau tigăi din aluminiu sau din alte metale la care smalţul este stricat. În cursul încălzirii şi al fierberii alimentelor se eliberează prin aceste spărturi compuşi toxici care trec în alimente.

-Nu consuma niciodată o conservă deformată. Orice mică deformare a conservei determină stricarea stratului protector interior al cutiei metalice, astfel că mici particule toxice de metal trec în alimentele din interiorul acestora.

Cea mai importantă regulă de alimentaţie sănătoasă în viziunea specialiştilor este respectarea celor 3 mese pe zi, ultima fiind înainte de ora 7 seara. Micul dejun este de importanţă capitală în economia metabolică a organismului, prevenind depunerile de grăsime nedorite.
 
Efort fizic şi gândire pozitivă
Ca toate celelalte funcţii ale organismului, şi cea musculară este diminuată prin inactivitate, favorizând instalarea unei serii de neajunsuri care, în ansamblul lor, alcătuiesc boala hipocinetică. Practicarea unei activităţi fizice adecvate încă din primele decenii de viaţă este o garanţie împotriva acestor prejudicii şi împotriva instaurării bolii celulitice.

Musculatura poate să fie activată cu folos prin metode simple şi normale precum mersul sau alergarea. Mersul solicită toate componentele organismului, cu beneficii fizice şi chiar psihice. Efectele anticelulitice sunt mai evidente dacă sunt respectate câteva reguli: să mergi într-un pas nu prea grăbit şi moderat, fără să depăşeşti pragul oboselii; să menţii în permanenţă o aliniere a capului cu trunchiul şi cu bazinul; să menţii umerii drepţi, gâtul şi braţele destinse; să calci corect cu piciorul; să îţi potriveşti pasul rapid cu ritmul respiraţiei; să porţi o încălţăminte potrivită.

Alergarea este un exerciţiu mai solicitant, care presupune un anume antrenament. Avantajele pentru celulită sunt mai evidente dacă nu depăşeşti nici în acest caz pragul oboselii. Respectând aceste cerinţe, cu atât mai folositor este înotul, care îmbină activarea întregii musculaturi cu un fel de masaj hidric benefic.

De asemenea, poţi face exerciţii fizice, pe cont propriu sau la sală, ce îţi vor fi folositoare în combaterea celulitei cu condiţia unei dozări necesare a 2 serii de exerciţii: exerciţii ce urmăresc modelarea siluetei prin creşterea moderată a volumului musculaturii şi reducerea grăsimii şi exerciţii de gimnastică aerobică, în vederea stimulării circulaţiei sangvine şi limfatice prin activarea metabolismului local.

Se impun respectarea unor reguli generale, cum ar fi: să începi în mod treptat, cu exerciţii mai uşoare, crescând apoi gradul de solicitare fizică; să însoţeşti fiecare mişcare cu o dinamică respiratorie corectă şi să execuţi exerciţii pe nemâncate, în spaţii bine aerisite şi cu o îmbrăcăminte adecvată. Însă în afara străduinţei personale şi a şedinţelor de terapie prin râs, un mic ajutor în procesul transformării ţi-l pot oferi unele remedii medicale naturale; vitamina B6 sau acidul folic, luată în doze mici, poate fi considerată un fel de vitamină a bunei dispoziţii.

 
Hidrocolonterapia
Colonul este partea terminală a intestinului: continuă intestinul subţire şi se întinde de la valvula ileo-cecală la sfincterul anal. Rolul său principal este acela de a înmagazina şi apoi de a elimina reziduurile digestiei; o eliminare defectuoasă a reziduurilor poate provoca tulburări grave în organism şi este una din principalele cauze ale apariţiei şi agravării celulitei.

Producerea permanentă a toxinelor derivate din meteorism (toxine care intră în circuit şi apoi în conjunctiv) trebuie neapărat oprită înainte de a începe orice tratament anticelulitic. Prin hidrocolonterapie sau “spălarea colonului” se realizează “o asanare” a părţii terminale din intestin,  punându-se în mişcare fecalele restante, odată cu toxinele şi excesul de bacterii anormale.

Hidrocolonterapia este un tratament blând şi nedureros, ce se execută cu ajutorul unei aparaturi sofisticate care regularizează afluxul de apă în colon şi respectiva defluire a acesteia spre exterior. Prin repetarea tratamentului până la regularizarea funcţiei, se obţine o senzaţie imediată de bine şi, pe termen lung, ajută la eliminarea celulitei prin dezintoxicarea conjunctivului şi prin refacerea unei stări generale de sănătate.

 
Criosauna
Celulita continuă să se extindă, grăsimea să se depună, muşchii se lasă, pielea îşi pierde din elasticitate şi fermitate, iar tu eşti obosită şi plictisită de diete şi antrenamente lungi? Nu este cazul să renunţi şi nici să-ţi schimbi definitiv stilul de viaţă. Corpul tău are nevoie doar de puţin ajutor. Încearcă o nouă terapie, foarte cunoscută şi practicată în ţările occidentale, care îţi va ocupa 3 minute pe zi.

Se numeşte aerocrioterapie şi face într-adevăr ca miracolul să se producă în organismul tău, prin declanşarea unor procese regenerative, care au ca efect scăderea în greutate, diminuarea celulitei, remodelarea corporală, tonifierea muşchilor, fermitatea pielii, precum şi efecte extrem de benefice pentru sănătatea ta. Practic, corpul tău luptă singur, regenerându-se de la sine, pe cale naturală. În cadrul unei proceduri de aerocrioterapie, efectuată în criosaună, corpul este expus unei temperaturi scăzute, de -180°C, pentru doar 3 minute.

Procedurile de aerocrioterapie determină organismul să piardă o mare cantitate de energie. În funcţie de greutatea corporală şi de temperatura din cabină, în timpul unei proceduri, poţi “arde” 150-200 kcal, iar între proceduri  1.000 – 3.000 kcal. În unele cazuri, se pot pierde între 7-10 kg după o serie de 20-30 de proceduri. Pentru scăderea greutăţii corporale, aerocrioterapia poate fi utilizată numai în combinaţie cu o dietă raţională şi bine echilibrată caloric.

În plus, expunerea la o temperatură foarte scăzută, de -180°C, pentru un timp scurt, are ca rezultat creşterea forţei musculare şi a rezistenţei organismului. Procesul din spatele aerocrioterapiei este cu adevărat uimitor, dar şi complicat. În momentul în care intri în criosaună, temperatura scade gradual, până la -180°C. Această scădere bruscă a temperaturii stimulează receptorii din piele, care la rândul lor stimulează creierul pentru a transmite mesaje în tot corpul.

Numai temperatura pielii scade, iar sângele este pompat spre organele interne, pentru a menţine temperatura acestora la valoarea normală. După ce ai ieşit din criosaună, sângele este pompat cu putere înapoi spre piele şi extremităţi. Este îmbunătăţită microcirculaţia şi alimentarea cu oxigen a celulelor şi sunt eliminate toxinele. Pe parcursul următoarelor ore, organismul începe procesul de reîncălzire prin care sunt arse până la 1.000-3.000 kcal.

Prin toate aceste procese care se petrec în timpul şi după procedurile de aerocrioterapie, organismul luptă singur, prin propriile sisteme, să elimine celulita şi să reducă depozitele de grăsime. În plus, în momentul răcirii bruşte se activează şi sistemul nervos, care eliberează endorfine în tot organismul, astfel că şi starea ta psihică va fi foarte bună.

Pentru diminuarea celulitei şi controlul kilogramelor în exces sunt necesare proceduri de aerocrioterapie de 180 secunde, în fiecare zi, în serii de  20-30 de proceduri. Sunt necesare 2-4 serii la un interval nu mai lung de o lună. Preţ: între 75 şi 100 lei/procedură, în funcţie de abonamentul ales; www.criobio.ro.

 

Citeşte şi: Tratamentul celulitei prin abordarea tridimensională

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Machiaj: Vara asta se poartă senzual
Machiaj: Vara asta se poartă senzual
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân