Sfaturi anti-criza de la cititori

Aproape zi de zi, analistii financiari, ziaristii de la publicatiile economice fac predictii despre cum evolueaza criza financiara. Noi simtim pe propria piele… Va fi mai bine in 2011? Greu de spus. Iata cum au redus cheltuielile cativa dintre cititorii “Ce se intampla, Doctore?”
  • Publicat:
Sfaturi anti-criza de la cititori
Sfaturi anti-criza de la cititori

Aproape zi de zi, analistii financiari, ziaristii de la publicatiile economice fac predictii despre cum evolueaza criza financiara. Noi simtim pe propria piele… Va fi mai bine in 2011? Greu de spus. Iata cum au redus cheltuielile cativa dintre cititorii „Ce se intampla, Doctore?”

„Am schimbat abonamentul la telefon pe care il aveam cu unul mai convenabil si am verificat cu atentie luna de luna factura telefonica, pentru a nu aparea costuri nejustificate. Astfel am facut economie de 1.500 lei pe an. De asemenea, am redus cumparaturile de haine. Inainte imi cumparam saptamanal cate ceva, iar acum mai rar calc in magazine.” (Daria, 37 de ani)

„Am renuntat sa mai merg atat de des cu masina si toata vara trecuta am mers la birou cu bicicleta. In acest fel mi-au scazut facturile la benzina, timpul petrecut in ambuteiaje s-a diminuat (la fel ca si starile nervoase) si mi-am tonifiat corpul. In plus, am fost in vacanta cu cortul la mare, desi pana atunci obisnuiam sa merg la hoteluri scumpe.” (Catalin)

„De un an de zile imi iau pachet la mine, ca la scoala generala. Orice as lua de acasa tot este mai ieftin decat daca as cumpara mancare din oras. Am incercat sa cumpar alimente din magazinele cu preturi mai mici. Dupa ce a crescut TVA-ul am preferat magazinele care suporta marirea TVA. In timp, diferenta se cunoaste. Obisnuiam sa cumpar multe carti, dar pentru ca salariul mi-a scazut si siguranta zilei de maine este doar un vis, mi-am facut abonament la biblioteca. La fel ca in copilarie…” (Georgiana, 28 de ani)

“Eu merg cu lista de cumparaturi in piata si supermarket si incerc din rasputeri sa o respect, pentru a nu mai face risipa de mancare si pentru a nu cumpara din impuls. Haine imi cumpar doar cand sunt reduceri.” (Ana, 29 de ani)
 
“La mine in familie, socrii s-au lasat de fumat pentru ca tigarile s-au scumpit mult in criza si salariile le-au fost micsorate. Iata deci un lucru bun. Eu si sotul am calatorit de 3 ori mai putin anul trecut, obisnuiam sa plecam cu motocicletele prin tara.

Dar am vecini, care au renuntat la apa calda de la bucatarie, pentru ca nu mai puteau plati intretinerea, iar o prietena, agent de vanzari, mama singura cu 2 copii mici a renuntat la gradinita full-time din cauza lipsei banilor si ii ia cu ea pe teren dupa ora 12.00. De asemenea, m-am inscris pe un site unde poti sa-ti vinzi hainele pe care nu le mai porti sau sa faci schimb.” (Daniela) 

 
“Nu mai ies cu prietenii in oras. Ne intalnim acasa la unul dintre noi, bem un ceai si vizionam un film. Dintr-un foc fiecare scuteste cel putin 20 de lei daca ne vedem in alta parte decat intr-un bar.

Multe dintre cheltuielile mele erau focalizate pe haine, insa acum am inceput sa colind magazinele second-hand si chiar sunt multumita ca imi pot improspata garderoba cu bani putini. Tot pentru un suflu nou, imi voi modifica la croitor niste rochii pe care nu le-am mai purtat de cativa ani.” (Carmen).

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”