Nu arunca zaţul de cafea! Iată ce poţi face cu el

Din pacate, a trebuit sa fim invaluiti de neplacerile cauzate de criza financiara pentru a aprecia si valorifica la maximum lucrurile simple, dar esentiale din viata noastra. Spre exemplu, banalul zat de cafea are nenumarate intrebuintari atat pentru frumusete, cat si pentru ingrijirea casei. Sa le aplicam!
  • Publicat:
Nu arunca zaţul de cafea! Iată ce poţi face cu el

Din pacate, a trebuit sa fim invaluiti de neplacerile cauzate de criza financiara pentru a aprecia si valorifica la maximum lucrurile simple, dar esentiale din viata noastra.

Spre exemplu, banalul zat de cafea are nenumarate intrebuintari atat pentru frumusete, cat si pentru ingrijirea casei.

Sa le aplicam!
 

Zatul de cafea – beneficii pentru frumusete

O durere de cap ar trebui alungata mai intai cu o cafea simpla. Medicamentele pentru migrene sunt pe baza de cofeina, la fel si produsele ce atenueaza celulita. Zatul de cafea este ideal pentru masaj, cofeina fiind de asemenea principiu activ in multe dintre cremele anticelulitice. Insa, cata lume mai are astazi rabdare sa aplice remedii naturale, care necesita timp si din nou rabdare?

Culmea, aceste trucuri chiar dau rezultate. Nu instant (in cazul celulitei), dar perseverenta este rasplatita. Astfel, ca de la urmatorul ibric sau filtru de cafea, adauga in zatul caldut o lingura de ulei de masline extravirgin. Aplica masand usor mixul pe picioare, abdomen, solduri etc. si apoi infasoara cu o folie de plastic alimentar zonele problema.

Dupa 15, 20 de minute se indeparteaza plasticul, iar zatul se clateste cu apa calda. Pentru rezultate bune, operatiunea se reia de 2 ori pe saptamana pe o perioada nelimitata. Tot cu ajutorul zatului de cafea si a unei linguri de miere naturala (ori a unui ou) poti prepara un scrub pentru corp si fata pe care trebuie sa-l aplici saptamanal.

In plus, o solutie din zat de cafea refiert si apa, racita aplicata pe pielea bronzata cu un pulverizator si lasata timp de 20 de minute sa actioneze, pastreaza bronzul mai intens. De asemenea, parul brunet sau saten inchis poate capata nuante deosebite daca este clatit cu o cana de cafea (neindulcita). Se lasa sa actioneze 5 minute si de spala cu apa din abundenta.

Si in casa, si in gradina

Zatul de cafea poate fi uscat la cuptor si pastrat intr-un borcan curat pentru diverse intrebuintari. Pus in frigider are rol de absorbant de mirosuri neplacute: usturoi, ceapa etc. Adaugat in pamantul florilor din glastra sau din gradina are rol de ingrasamant natural: tufele de trandafiri, azaleele, rododendronul, cameliile se inteleg de minune cu mineralele, vitaminele si azotul prezent in zat.

De asemenea, florile care beneficiaza de ingrasamant natural din resturi de cafea nu vor fi stricate de motaneii jucausi, pentru ca acestia nu sunt atrasi de mirosul de cafea si ocolesc zonele. Va mai amintiti de vremurile cand din nici o casa nu lipsea praful de curatat “tix”?

Ei bine, zatul de cafea nu va avea acelasi efect, dar cu siguranta poate ajuta la curatarea unor vase de bucatarie in care s-a ars mancarea. Mai poate fi folosit pe post de repelent pentru tantari si melci. Inainte de a curata semineul sau soba cu lemne se recomanda a se presara zat de cafea pentru a se evita norii de cenusa. Zatul de cafea este odorizantul perfect pentru frigider!
Este foarte simplu, trebuie doar sa pui zatul de cafea intr-un recipient si sa-l depozitezi in frigider. Va elimina mirosurile deranjante!

Iar daca te deranjeaza mirosul scrumierei si nu poti sa scapi nicicum de el, imprastie putin zat si foloseste un prosop pentru a curata scrumul de tigara. Apoi, se spala cu apa fierbinte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”