Colesterolul marit afecteaza sanatatea inimii. Vezi ce alimente sunt de evitat!

Doi din trei romani sufera de boli cardiovasculare, iar colesterolul marit este unul dintre principalii factori de risc.
  • Publicat:
Colesterolul marit afecteaza sanatatea inimii. Vezi ce alimente sunt de evitat!
Colesterolul marit afecteaza sanatatea inimii

Doi din trei romani sufera de boli cardiovasculare, iar colesterolul marit este unul dintre principalii factori de risc. Putem insa preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare, mentinand colesterolul in limite normale. Asta fiindca 80 % dintre bolile inimii nu se instaleaza daca respectam un stil de viata sanatos.

Tinand cont insa ca nu exista simptome care sa semnaleze cresterea colesterolului peste limitele normale, este important sa repetam analizele la sange de cel putin doua ori pe an.

Colesterolul si grasimile

Alimentatia bogata in grasimi saturate si mostenirea genetica sunt principalele motive pentru care colesterolul creste nepermis de mult, se depune pe peretii interiori ai vaselor de sange si imbolnaveste inima.

Exista doua tipuri de colesterol: colesterolul bun, adica HDL, si colesterolul rau, adica LDL. Colesterolul bun este hranit de grasimile sanatoase, iar colesterul rau de grasimile nocive.

Acesta este motivul pentru care trebuie sa inlocuim in alimentatie grasimile saturate (nesanatoase) cu cele nesaturate (sanatoase).

Grasimile saturate se gasesc in alimente precum unt, smantana, carne de porc si carne grasa de vita.

Grasimile nesaturate, de origine vegetala, le gasim in uleiuri vegetale, margarina de noua generatie cu un continut bogat in grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6, oleaginoase, peste.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân