Misteriosul punct A (aah)

Zona erogena anterioara fornixului. Sau zona AFE. Sau punctul A. Sau al doilea punct G. Spuneti-i cum vreti – ar fi descoperirea unui sexolog din Malaezia, facuta absolut din intamplare.
  • Publicat:
Misteriosul punct A (aah)
Misteriosul punct A(aah)

Zona erogena anterioara fornixului. Sau zona AFE. Sau punctul A. Sau al doilea punct G. Spuneti-i cum vreti – ar fi descoperirea unui sexolog din Malaezia, facuta absolut din intamplare.

Doctorul Chua Chee Ann a povestit ca a dat peste punctul despre care vorbim cand facea o cercetare cu cateva femei care i se plangeau de lipsa lubrifierii vaginale. Atunci a vazut ca stimularea unei zone din vagin, pe peretele anterior, poate produce lubrifiere si excitare, amandoua puternice.

Avea insa sa vorbeasca pentru prima oara despre asta abia peste 13 ani de la momentul respectiv. Studiile care i-au urmat sunt putine, detaliile pe care el le ofera – la fel.

Omul si-a facut o pagina de Internet – pe care a afisat o diploma acordata de un institut american, ce ii confera titlul de „unul dintre cele 500 de genii ale secolului 21”, in calitate de sexoterapeut – si isi prezinta acolo tarifele si programul cursurilor pentru tehnica stimularii punctului A.

Cercetari si controverse

In 1997, au fost publicate in prestigiosul „Journal of British Association of Sexual and Marital Therapy” rezultatele unui studiu realizat pe 271 de femei, majoritatea asiatice.

Se spunea ca atunci cand aceasta noua zona erogena, punctul A, le-a fost stimulata, s-a produs lubrifierea in cel mult 10 secunde, iar orgasmul a aparut in maximum 2 minute. Multi au studiat imediat anatomia zonei, ca sa-si explice senzitivitatea neobisnuita, dar au anuntat apoi ca nu exista niste nervi speciali in apropiere.

Doctorul Chua Chee a insistat insa si a spus ca daca se aplica presiune pe punctul cu pricina, iar alte zone ale vaginului sunt stimulate si ele – toate cel putin pentru 10 minute zi de zi – atunci nu va mai exista problema unui vagin uscat ori a unei partide de sex fara pic de extaz.

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”