Va iubiti dar… va potriviti genetic?

In viitor vom putea sa ne gasim partenerul perfect cu ajutorul analizelor de compatibilitate ADN: vom avea parte de relatii mai puternice, sex mai bun si copii mai sanatosi.
  • Publicat:
Va iubiti dar... va potriviti genetic?
Va iubiti dar... va potriviti genetic?

Stiinta evolueaza foarte mult si in viitor vom putea sa ne gasim partenerul perfect cu ajutorul analizelor de compatibilitate facute pe baza ADN-ului. Astfel, vom avea parte de relatii mai puternice, sex mai bun si copii mai sanatosi.

Pentru multi dintre noi, atunci cand ne cautam un partener punem pe primul loc aspectul sau fizic. Urmeaza apoi alte criterii, mai mult sau mai putin importante: daca fumeaza, daca face sport, daca are copii, daca este gras sau slab. Totusi, ar trebui sa tinem cont si de potrivirea biologica, sustin cercetatorii, care este foarte importanta – de ea depinde practic viitorul relatiei.

Aceasta contabilitate genetica este cu atat mai importanta cu cat oamenii au tendinta de a se simti atrasi de persoane diferite si cu gene HLA ale sistemului imunitar distincte.

Biologii spun ca aceste gene, care sunt responsabile cu recunoasterea si marcarea celulele straine, determina si „amprentele” olfactive ale corpului. Iar oamenii sunt atrasi de regula de mirosurile naturale ale persoanelor cu gene HLA diferite de ale lor.

Aceasta teorie a compatibilitatii genetice va sta in viitor la baza site-urilor de matrimoniale din intreaga lume. De altfel, o astfel de platforma a fost pusa deja in functiune: ScientificMatch.com. Acesta are propriul laborator de analiza si iti stocheaza propria informatie genetica, cu ajutorul careia iti vei putea gasi partenerul perfect.

Beneficiile unei relatii bazate pe compatibilitatea ADN-ului sunt numeroase:

– vei avea o relatie mult mai stransa cu partenerul de viata;
– vei avea o viata sexuala mult mai satisfacatoare, cu mai multe orgasme;
– nu vei mai resimti nevoia de a cunoaste si alte persoane si de a-ti insela partenerul;
– rata fertilitatii este mai mare pentru cuplurile care se potrivesc genetic;
– vei avea copii mai sanatosi, vei fi mai fericita si vei avea un sistem imunitar mai puternic.

Suna bine, nu-i asa?

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Prin gaura cheii: voyeurismul
Prin gaura cheii: voyeurismul
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”