Mituri despre sexualitatea feminină

Femeilor nu le plac aventurile de o noapte, toate, fără excepţie, urăsc sexul oral şi îşi epuizează partenerii până ajung, în sfârşit să aibă un orgasm? Nici pomeneală, spun sexpertii FoxNews, care au zdrobit câteva mituri despre sexualitatea feminină. Iată-le!
  • Publicat:
Mituri despre sexualitatea feminină
Mituri despre sexualitatea feminina

Femeilor nu le plac aventurile de o noapte, toate, fără excepţie, urăsc sexul oral şi îşi epuizează partenerii până ajung, în sfârşit să aibă un orgasm? Nici pomeneală, spun sexpertii FoxNews, care au zdrobit câteva mituri despre sexualitatea feminină. Iată-le!

1. Femeile nu fac sex decât dacă simt ceva pentru partener

Desigur, cele mai multe dintre femei nu pot să sară direct la sex în lipsa unui minim de romantism, însă există momente în viaţa fiecăreia când regulile nu mai există. În funcţie de tipologia fiecăreia şi de situaţia ivită, o femeie poate foarte uşor să facă sex „la rece”, fără nici o implicaţie sentimentală. Ei, iată că şi femeile au instincte primare.

2. Nu simt nevoia de a face sex aşa des ca bărbaţii

Tradiţia spune că o femeie nu simte nevoia de a avea relaţii intime, iar atunci când o face scopul este clar şi strict: procreerea. Prin comparaţie, bărbaţii sunt adevărate maşinării sexuale, apetitul lor este de nestăvilit. Greşit!

Dacă ne uităm la femeile din jurul nostru şi vom considera drept seducţie subtilă toate manevrele de flirt, exhibiţionism, atingerile „inocente”, vom vedea că, de fapt, sexualitatea femeilor nu se învârte în jurul procreerii.
 
3. Nu vor aventuri de o noapte, întotdeauna vor ceva mai mult

Chiar dacă nu simte nimic pentru un bărbat, o femeie se poate ataşa de acesta în timpul primului contact sexual. Această teorie însă nu este universal valabilă, iar femeile pot trece foarte simplu peste o aventură de o noapte, fără să sufere şi fără să-şi terorizeze partenerul cu telefoanele-de-a-doua-zi.

Faptul că în ultimii ani, cariera a intrat în topul priorităţilor, iar familia poate să mai aştepte, le-a determinat pe femei să privească cu mai multă detaşare relaţiile dintre sexe.

4. Toate femeile, fără excepţie, urăsc sexul oral

Acest mit porneşte de la un adevăr: multe femei urăsc, într-adevăr, sexul oral. Însă nu toate. Unora chiar le face plăcere să le ofere iubiţilor lor astfel de plăcere. Ba mai mult, chiar şi cea mai înfocată adversară a sexului oral va pofti, la un moment dat, să presteze această activitate, oricât de dezgustătoare o consideră a fi, atunci când va întâlni bărbatul potrivit.

5. Durează o veşnicie până să aibă orgasm

Da, este adevărat, dacă facem comparaţii, bărbaţii sunt de departe mai „orgasmici” decât femeile. În timp ce un bărbat are orgasm la aproape fiecare contact sexual, o femeie trebuie să se străduiască ceva mai mult. În timp ce un bărbat poate avea orgasm în câteva minute de mângâieri, pentru o femeie e nevoie de ceva mai multe minute.

Chiar ore, uneori. Însă nu durează întotdeauna o veşnicie până să îl aibă. Cele care se masturbează şi îşi cunosc propriul trup, pot să aibă un orgasm sau chiar mai multe într-un timp foarte scurt!

6. Fiecare femeie are un punct G

Cum fiecare femeie are hachiţele ei, iar punctul G nu face excceptie, se poate spune cu siguranţă că respectiva zonă nu este erogenă decât pentru unele dintre ele. Căutaţi alte „puncte G” de-a lungul corpului: gâtul, sânii, fesele etc.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”