Dorinta pe cale de disparitie

De-a lungul intregii vieti, libidoul femeilor fluctueaza considerabil, de la momente intense la perioade lip­site total de pasiune. Acest lucru de­pinde foarte mult de stadiul relatiei amoroase, starea de sanatate, buna dispozitie etc.
  • Publicat:
Dorinta pe cale de disparitie
Dorinta pe cale de disparitie

Sunt foarte ingrijorata pentru ca de la o vreme nu mai am dorinta sexuala. Si nu reusesc sa leg acest lucru de nimic. Prie­tenul meu nu s-a schimbat in nici un fel, serviciul e neschimbat, nici mai solici­tant, nici mai lejer, nu e absolut nici o modi­ficare ce poate sa fi dus la asta. Il iubesc, nu ca in prima zi, dar mult. Mi-e teama sa nu fie asa mereu de acum inainte.

De-a lungul intregii vieti, libidoul femeilor fluctueaza considerabil, de la momente intense la perioade lip­site total de pasiune. Acest lucru de­pinde foarte mult de stadiul relatiei amoroase, starea de sanatate, buna dispozitie etc. Oricare ar fi originea, o scadere prelungita a dorintei se­xua­le poate avea o incidenta asupra psi­hicului si stimei de sine, dar mai ales asupra relatiei de cuplu.

Rutina, de cele mai multe ori, reprezinta dus­ma­nul numarul unu al vietii noastre se­xuale. O relatie, fie ea de orice fel, dar mai ales cea de cuplu, se constru­ies­te permanent, ambii parteneri fiind res­ponsabili, in egala masura, de dina­mi­ca emotionala si implicit de dinamica sexuala a cuplului.

Daca simtiti ca in urma comunicarii deschise cu partenerul lucrurile stagneaza, va sfatuiesc sa consultati un specialist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Dragostea chiar nu ajunge...
Dragostea chiar nu ajunge...
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”