In pat (doar) cu rutina

O cititoare intreaba specialistul.
  • Publicat:
In pat (doar) cu rutina
In pat (doar) cu rutina

Amandoi avem 47 de ani si suntem casatoriti de 11. Imi iubesc sotul, este un tata ex­traordinar. Ne intelegem bine, dar simt ca lucrurile s-au schim­bat dramatic. Unde e omul ca­re nu putea nici o zi fa­ra sex? Acum e rar si me­ca­­nic.

Rutina in viata de cuplu, lipsa comunicarii, instalarea neincrederii, lipsa pregatirii psihice, dar mai ales absenta pre­lu­diului duc inevitabil la sca­derea apetitului sexual si diminuarea pana la dispa­ritie a libidoului.

Scaderea nivelului testosteronului si disfunctiile erectile pot aparea destul de des la barbatii peste 40 de ani. Totusi, de cele mai multe ori, cauza principala a acestor neplaceri este partenera de cuplu, care inceteaza sa mai contribuie activ la pregatirea actului sexual, ramanand doar intr-o expectatie pasiva.

O relatie functionala se construieste permanent, iar actorul principal ramane femeia.

Emilia Potenteu, psihoterapeut: „Pana la 70% dintre cupluri au probleme de natura sexuala la un moment dat. Majoritatea femeilor au, intr-o anumita perioada, sen­zatia ca raporturile sexuale nu le satisfac.

Mas­turbarea este una dintre modalitatile prin care reusim sa ne cunoastem corpul, sa identificam care sunt zonele erogene, care este stimularea cea mai buna, cum creste tensiunea sexuala si cum se ajunge la orgasm.”
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân