Cum il ajuti sa-si depaseasca problemele sexuale

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa vorbesti cu el si sa il asiguri ca nu e grav, ba mai mult il sustii si chiar il ajuti sa isi rezolve problema. Nicidecum nu te razbuna pe incapacitatea lui!
  • Publicat:
Cum il ajuti sa-si depaseasca problemele sexuale
Cum sa-l ajuti sa-si depaseasca problemele sexuale

Partenerul are o problema, tu o iei personal. Viata sexuala are de suferit, iar pe termen lung si relatia voastra va fi afectata. Cum sa nu te lasi prinsa de acest cerc vicios al problemelor care se inlantuie ascendent in viata voastra de cuplu si cum sa procedezi corect intr-o asemenea situatie, afla chiar acum!

Sexologii confirma scenariul: imediat ce barbatul are o problema cat de mica, femeia crede ca e din vina ei – nu mai e atragatoare, nu mai e iubita, este tradata. Ce urmeaza? Ea devine frustrata din punct de vedere sexual si inceteaza sa mai faca sex cu partenerul ei.

Aceasta nu este deloc atitudinea corecta, avertizeaza specialistii. Comportamentul femeii nu face altceva decat sa agraveze problemele si conduce la degradarea relatiei, mai ales pe plan afectiv.

Unu din patru barbati sufera de ejaculare precoce

De cele mai multe ori, problema barbatului este de natura fizica. Fie ca este vorba de unele boli care afecteaza circulatia sangelui de la nivelul penisului, fie de unele medicamente, cum ar fi antidepresivele sau cele pentru tensiune, problema barbatului nu are nimic de-a face cu dragostea fata de partenera sa.

Nici macar in cazul unor probleme de erectie sau de ejaculare precoce. Asa ca doamnelor, nu va panicati!

Conform unui studiu, peste unu din patru barbati ejaculeaza prea repede, aproximativ 14% dintre barbatii cu varstele cuprinse intre 18 si 59 de ani prezinta un interes scazut pentru actul sexual, 7% nu reusesc sa atinga orgasmul iar aproximativ 9% dintre ei nu simt nici o placere in timpul actului sexual.

Cum sa il ajuti?

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa vorbesti cu el si sa il asiguri ca nu e grav, ba mai mult il sustii si chiar il ajuti sa isi rezolve problema. Nicidecum nu te razbuna pe incapacitatea lui!

Nu este nici momentul amenintarilor! Multe femei se arunca sa isi critice partenerii si sa considere ca in spatele problemei se afla o a treia persoana. Drept urmare, barbatii sunt amenintati cu despartirea sau chiar razbunarea.

Nu proceda asa! Arata-i ca esti ingrijorata pentru problema lui, ia-o in serios, nu il ridiculiza si nicidecum nu il forta.

Nu deveni anxioasa sau suparata din cauza problemei care a aparut. Mai mult ca sigur aveti si alte lucruri care va fac placere, pe langa cele de ordin sexual. Uitati-va la un film, iesiti in oras, faceti lucruri impreuna. Aratati-va ca va iubiti si altfel!

Mergi cu el la medic. Stii prea bine ca barbatii evita pe cat posibil sa o faca, asa ca ia totul in mainile tale!

Iubeste-l, fii dragastoasa cu el. Ultimul lucru de care are nevoie este sa ii reprosezi ceva. Asa ca alinta-l, discuta cu el, spune-i cat de mult il iubesti.

Daca e dispus, mergeti la un sexolog. Cu toate eforturile reunite, atat din partea voastra cat si din cea a medicului, partenerul tau va scapa foarte rapid de probleme.
Si nu-i asa ca asta iti doresti si tu?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Exercitii care maresc potenta masculina
Exercitii care maresc potenta masculina
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”