3 intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti inainte sa va despartiti

Pentru a iesi din criza, e nevoie ca fiecare dintre voi sa cedeze si sa faca un pas inspre celalalt.
  • Publicat:
3 intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti inainte sa va despartiti
3 intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti inainte sa va despartiti

Orice cuplu trece la un moment dat prin niste crize importante. Daca uneori le traversati cu usurinta, exista si momente in care va puneti serios problema despartirii. Avand in vedere ca este o perioada deosebit de confuza pentru voi, va sugeram trei intrebari la care ar trebui sa raspundeti cu sinceritate, daca vreti sa luati decizia corecta.

Sunteti fericiti impreuna?

Ei bine, trebuie sa fii cat se poate de sincera la intrebarea asta. Daca puteti enumera pe degete momentele de fericire, nu mai are rost sa va continuati relatia. Sunteti impreuna ca sa va iubiti si sa va faceti fericiti unul pe altul si nu din oricare alte motive.

Acum, daca raspunsul la intrebare ar putea fi „Nu, nu-mi doresc aceleasi lucruri ca si el”, se pare ca pur si simplu nu sunteti facuti unul pentru altul. Asa ca ar fi mai bine sa nu mai incercati sa va schimbati unul pe celalalt si sa va despartiti.

Nu este obligatoriu sa ramaneti impreuna pentru totdeauna, mai ales ca ati putea sa va gasiti fericirea in bratele altor persoane. La urma urmei, orice sfarsit e un nou inceput, nu-i asa?

Daca raspunsul este pozitiv, treceti la intrebarea urmatoare:

Puteti sa faceti in asa fel incat sa fiti fericiti impreuna?

Pentru a iesi din criza, e nevoie ca fiecare dintre voi sa cedeze si sa faca un pas inspre celalalt. Daca insa problemele dintre voi sunt mai adanci, tinand de caracter, dorinte, aspiratii si nu puteti renunta la ele, trebuie sa stiti ca daca ramaneti impreuna, unul din voi va trebui mereu sa se jertfeasca pentru fericirea celuilalt.

Unul va trebui sa cedeze tot timpul si sa isi sacrifice fericirea pentru celalalt. Iar acest lucru nu este tocmai bun, nu-i asa?

Cea de-a treia intrebare si poate cea mai importanta:

Vreti sa depuneti toate eforturile necesare pentru a fi fericiti impreuna?Ok, acceptati sa renuntati la orgoliu, la anumite idei si principii de dragul relatiei, dar sunteti dispusi sa le si puneti in practica? „Voi fi mai atent” sau „Imi voi schimba atitudinea” o sa fie si realitate? Sau sunt niste ganduri ce vor ramane la stadiul de promisiune?

Foarte multe cupluri cad in aceasta capcana crezand ca este de ajuns sa ia o hatarare. In spatele acesteia insa ar trebui depus mult efort, pentru a nu cadea a doua oara in aceleasi capcane si pentru a nu face aceleasi greseli.

Daca aveti nevoie de ajutor, apelati cu incredere la un psihoterapeut pentru terapia de cuplu.

Daca intr-adevar tineti la relatia voastra si chiar incepeti sa lucrati la punctele voastre slabe, inseamna ca o sa treceti cu bine nu doar peste actuala criza, ci si peste celelalte care vor urma.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Barbatii, tradatori cu sange rece
Barbatii, tradatori cu sange rece
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”