Top motive pentru care sexul poate fi dureros si pentru barbati

Prostatita, fimoza, parafimoza, boala Peyroine, iata cateva dintre motivele care ar putea face ca sexul sa fie dureros pentru barbati...
  • Publicat:
Top motive pentru care sexul poate fi dureros si pentru barbati
Top motive pentru care sexul poate fi dureros si pentru barbati

Ca sexul este dureros si neplacut pentru o buna parte dintre femei auzim mereu. Totusi, mai putin zgomotoase, dar la fel de importante sunt motivele care ii fac si pe barbati sa urasca placerile trupesti. Afla 9 dintre ele:

Boala Peyroine este o boala data de prezenta unei cicatrici a tesutului erectil care determina un aspect curbat al penisului atunci cand este in erectie. Curbura este asa de severa, incat impiedica penetrarea si favorizeaza instalarea durerii. Afecteaza 1% dintre barbatii, in special cei de varsta mijlocie.

Prostatita reprezinta inflamarea sau infectarea glandei prostata, ceea ce duce la umflarea zonei perineale (intre organul genital si anus), durere si senzatie de arsura la urinare, precum si la ejaculare.

Totusi, exista mai multe tipuri de prostatita, determinate de vechimea bolii si de simptomele prezente, iar pentru a evita neplacerile mergi la medic atunci cand frecventa urinarilor creste in mod suspect.

Infectii ale tractului urinar, cele mai multe fiind determinate de o infectie prezenta la nivelul vezicii urinare. Netratate, se pot extinde la rinichi, generand complicatii. Simptome? Dureri si arsuri la urinare, senzatie continua de urinare, febra, stari de voma, urina urat mirositoare si inchisa la culoare si, nu in ultimul rand, durere in timpul ejacularii.

Infectiile cu Candida, caci acestea afecteaza si partea masculina, nu doar pe cea feminina a populatiei. In ce-i priveste pe barbati, candidoza poate determina aparitia unor depozite albicioase in special in zona glandului, mancarime, senzatii de arsura si inflamare. Si in acest caz sexul poate fi destul de neplacut pentru un barbat.

Dermatita este o alergie la chimicalele prezente in produsele de ingrijire (geluri de dus, sapunuri, sampoane etc.), determina inflamarea tesutului penisului si se manifesta mult mai agresiv in cazul barbatilor necircumcisi.

Herpesul este o infectie destul de grava, data de virusul Herpes Simplex, ce se manifesta prin prezenta unor pustule pe organul genital. Acestea pot face ca sexul sa fie extrem de dureros.

Psoriazisul este o boala cronica, ale carei caracteristici sunt aparitia unor placi scuamoase, de culoare alb sidefie, subtiri, usor detasabile, sfaramicioase si pluristratificate. Poate fi localizat si la nivelul penisului, ingreunand intretinerea raporturilor sexuale.

Fimoza este o afectiune in care preputul este prea stramt si nu poate fi retras complet la baza glandului. Acest fapt conduce uneori la obstructie urinara si de cele mai multe ori la dureri in timpul contactului sexual.

Parafimoza este o complicatie frecventa a fimozei, ce consta in strangularea bazei glandului penisului de un preput prea stramt. In acest caz este impiedicata recalotarea, iar senzatia este destul de dureroasa.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum sa faci mai mult sex de calitate
Cum sa faci mai mult sex de calitate
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”