La ce serveste placerea sexuala?

Toata lumea adora sa faca dragoste. In spatele acestei dorinte, sta ceva mai presus de gandurile noastre: vointa naturii de a ne determina sa ne reproducem.
  • Publicat:
La ce serveste placerea sexuala?
La ce serveste placerea sexuala?

Placerea sexuala este foarte importanta: de ea profita intregul corp. Insa, ti-ai pus vreodata intrebarea de ce exista? Daca nu, atunci trebuie sa stit ca are motivele ei. Nu este un simplu cadou din ceruri.

Vointa naturii, mai presus de noi
Toata lumea adora sa faca dragoste. In spatele acestei dorinte, sta ceva mai presus de gandurile noastre: vointa naturii de a ne determina sa ne reproducem. Este un lucru vital pentru ca lumea sa continue.

Gandul placerii care ne asteapta intr-o partida de sex ne orbeste uneori si ne face sa uitam cu totul de contraceptie, prezervativ, incompatibilitatea cu partenerul, proiectele de viata diferite. Placerea ne incita sa facem bebelusi.

Punct si de la capat
O functie esentiala a placerii este aceea de a ne forta sa o luam de la inceput. De a nu ne lasa infranti de greutatile vietii si mai ales, de a nu cadea in extreme precum sinuciderea.

Dupa o partida de sex, inconstient incepem din nou sa facem ce ne place si ce este necesar pentru noi: sa mancam, sa bem, sa ne intalnim cu prietenii, sa facem din nou dragoste!

De vina este o substanta chimica din creier, dopamina, care declanseaza aceasta pofta de a o lua de la inceput cu tot ce este agreabil pentru corpul nostru.

Confirmare a ceea ce esti
Sa ai sau sa oferi placere sexuala inseamna sa-ti reintaresti identitatea sexuala, atat ca femeie, cat si ca barbat. Dovada: persoanele care nu au o viata sexuala sau au una care lasa de dorit spun deseori ca nu se simt cu adevarat femei/barbati.

Le lipseste ceva important. Sexul transforma partenerul intr-o oglinda care iti reconfirma identitatea sexuala, puterea de seductie, capacitatea de a iubi si de a fi iubit.

Mesager al corpului
Placerea exista si pentru a-ti traduce ceea ce simte corpul tau: da, asta e bine pentru tine. De aici pleaca si urmatoarele mesaje ale corpului tau: da, e bine sa mananci cand ti-e foame, sa bei cand ti-e sete, sa dormi cand esti obosita, sa faci dragoste cand ai chef.

Placerea este un indiciu care te ghideaza catre armonie. Asa ca apreciaza aceasta invitatie la fericire!

Succesul vietii in doi
Placerea in doi ne face unici pe lume. Cand iubim, devenim o persoana care ofera sau primeste fericire. Motiv pentru care a face dragoste nu ramane doar un gest sexual, ci si unul care ajuta la construirea unei relatii pretioase.

In acelasi timp, placerea alunga greutatile. Fiecare cuplu are problemele lui – diferende, neintelegeri, divergente de opinie – ce duc la gandul ca traiul in doi este o lupta continua. Placerea devine astfel cea care echilibreaza cantarul.

Placerea nu se rezuma asadar la o singura persoana. Ea inspira continuitate, fericire si contribuie la cladirea unei lumi mai bune. N-o refuza!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Nu te preface daca nu-ti place!
Nu te preface daca nu-ti place!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”