Lucruri pe care trebuie sa le stii despre fericire

Legatura stransa cu prietenii si familia este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza starea de fericire.
  • Publicat:
Lucruri pe care trebuie sa le stii despre fericire
Lucruri pe care trebuie sa le stii despre fericire

E bine sa fii fericita. De fapt… asta stiai. Ceea ce probabil nu stiai este faptul ca oamenii fericiti traiesc cu aproximativ 9 ani mai mult decat cei nefericiti. Acuzam adeseori fumatul ca ne fura de la 3 pana la 6 ani din viata, dar nefericirea este si mai nesanatoasa, pentru iti scurteaza viata cu 9 ani!

Castiga o medalie de bronz
Cativa oameni de stiinta au facut un studiu pe sportivii olimpici si au descoperit ca persoanele care au castigat o medalie de bronz au fost mai fericiti decat cei care au castigat o medalie de argint.

Asta pentru ca sportivii care au castigat medalia de argint s-au axat pe faptul ca au ratat medalia de aur, in timp ce sportivii care au castigat bronzul au fost recunoscatori pentru ca era cat pe ce sa nu primeasca nici o medalie.

Exista o legatura intre recunostinta si fericire, motiv pentru care cercetatorii si doctorii sugereaza sa tinem un jurnal al recunostintei. In acest carnetel iti notezi in fiecare zi o lista de lucruri pentru care esti recunoscatoare. Ca sa nu uiti ca ai si motive de fericire…

Fa-ti prieteni noi, dar pastreaza-i si pe cei vechi
Legatura stransa cu prietenii si familia este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza starea de fericire. Prietenia are un efect mult mai mare asupra fericirii decat succesul financiar. Prietenia si fericirea ne consolideaza si sistemul imunitar. Nu ti-ai fi imaginat, nu?

Creste si descreste
Oamenii de stiinta au descoperit unele legaturi interesante intre fericire si varsta. Astfel, se pare ca barbatii sunt mai fericiti in adolescenta decat femeile. Dupa aceea, devenim cu totii mai putin fericiti si ajungem in punctul critic in jurul varstei de 40 de ani.

Cu toate acestea, dupa 50 de ani incepem progresiv sa devenim fericiti din nou. In acest moment, femeile sunt mai fericite decat barbatii.

Fa din tine un om fericit
Pentru a fi cu adevarat fericita, obiectivele tale trebuie sa fie in armonie cu valorile pe care le ai. Persoanele care cred chiar si numai formal intr-o religie sunt de obicei mai fericite decat ateii.

Budistii, de exemplu, care mediteaza regulat, sunt cei mai fericiti probabil pentru ca meditatia are un efect calmant si le permite sa ignore problemele zilnice care ne distrug fericirea.

In ultimul timp au existat o multime de carti publicate despre dezvoltarea unei perspective pozitive ca sa fim mai fericiti. Si totusi, doctorul Martin Seligman de la Universitatea din Pennsylvania spune ca nu poti transforma o persoana posomorata intr-una vesela.

Toti avem propriul temperament si nu putem schimba asta. Putem, insa, sa ne ducem fericirea cu cateva praguri mai sus de punctul nostru natural. Iar pentru asta trebuie sa fim optimisti. In primul rand.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cum obtii ce vrei
Cum obtii ce vrei
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân