Totul despre sex… cu lubrifiant

Adesea evitati de cupluri, gelurile lubrifiante cu aroma sunt foarte placute intrucat pot fi folosite cu latex si jucarii sexuale si sunt ideale pentru sexul oral.
  • Publicat:
Totul despre sex… cu lubrifiant
Totul despre sex… cu lubrifiant

Natura corpului nostru este foarte bine gandita, fara niciun dubiu. Dispunem, in mod automat de propriul nostru sistem de lubrifiere, care ne pregateste pentru actul sexual. Insa, ce e de facut atunci cand lubrifierea naturala este insuficienta?

O picatura de lubrifiant aplicata pe degete sau direct pe zona erogena! Gasesti pe piata o gama foarte diversificata, adaptata tuturor nevoilor tale.

Tocmai de asta, ne-am gandit sa iti dam o mana de ajutor in alegerea pe care o vei face fie online, fie la sex-shop, farmacie  sau supermarket. De oriunde i-ai cumpara, acestia te vor duce garantat pe culmile placerii!

Lubrifiantii pe baza de apa

Cei mai recomandati (si cei mai accesibili ca pret), acestia au numeroase avantaje: nu au miros, nici gust, sunt usor de curatat, nu lasa pete, sunt potriviti tuturor tipurilor de sex si tuturor mijloacelor de protectie (prezervativ, diafragma).

Singurul dezavantaj este ca, fata de celelalte tipuri, se usuca mai repede, problema ce poate fi insa rezolvata cu niste picaturi de apa.

Lubrifiantii pe baza de silicon

Oferind o textura mai alunecoasa, acestia sunt de cele mai multe ori preferati de cupluri. In principiu, au aceleasi avantaje ca si cei pe baza de apa doar ca sunt de 3 ori mai rezistenti in timp si la apa.

Dezavantaje: se gasesc mai greu, costa mai mult, nu sunt recomandati pentru sexul oral si nu pot fi utilizati cu jucarii din silicon. De asemenea, pot cauza uneori iritatii, pot lasa pete (care se curata insa destul de usor), trebuie sa fie curatati de pe corp neaparat cu sapun, iar unor persoane le poate crea o senzatie de amorteala.

Lubrifiantii pe baza de ulei

Sunt rezistenti, usor de gasit, insa sunt cunoscuti pentru dezavantajele multiple pe care le au: nu pot fi folositi cu produse si mijloace de contraceptie din latex (prezervativele de exemplu se rup), lasa pete, motiv pentru care curatarea este mai dificila iar dusul dupa utilizare devine absolut necesar, pot cauza iritatii si nu pot fi folositi intern.

Sunt foarte buni mai mult pentru masturbare, masaje genitale si jocuri sexuale care nu cer protectie.

Lubrifiantii cu arome

Adesea evitati de cupluri, gelurile lubrifiante cu aroma sunt foarte placute intrucat pot fi folosite cu latex si jucarii sexuale si sunt ideale pentru sexul oral.

Totusi, se usuca destul de usor si uneori sunt prea lipicioase. Pot fi de asemenea iritanti, mai ales pentru ca unele contin glicerina. Daca te gandesti sa iti cumperi un asemenea exemplar, ai mare grija sa nu contina lidocaina sau benzocaina.

Aceste ingrediente, folosite sa reduca discomfortul din timpul sexului oral sau anal, actioneaza prin amortirea durerii. Iar daca o parte a corpului tau este amortit, sa stii atunci ca ceva nu este tocmai bine.

Asa ca, inainte de a folosi un lubrifiant de acest fel, testeaza-l mai intai pe o portiune mica de piele din zona genitala. Daca nu iti place, indiferent de motiv, nu il folosi. Mai testeaza si altele. Cu zeci de variante pe care le ai la dispozitie, vei gasi cu siguranta unul care sa te infierbante!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Va mutati impreuna inainte de nunta?
Va mutati impreuna inainte de nunta?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”