Orgasmul tau depinde de portofelul lui?

Cercetatorii americani demonstreaza ca siguranta financiara sporeste placerea fizica. E doar un raspuns simplu si inconstient al corpului tau! Nu ne crezi?
  • Publicat:
Orgasmul tau depinde de portofelul lui?
Orgasmul tau depinde de portofelul lui?

Poate ca esti tentata sa te revolti si sa spui ca orgasmul e placere fizica, fara nici o legatura cu situatia materiala a iubitului tau. Dar cercetatorii americani demonstreaza ca siguranta financiara sporeste placerea fizica. E doar un raspuns simplu si inconstient al corpului tau! Nu ne crezi?

Bani = securitate

Banii ofera securitate si certitudine si lucrul asta se vede si in viata sexuala. De aceea, intensitatea orgasmelor si numarul acestora se presupune ca se conecteaza la castigurile partenerului.

Orgasmul este o importanta piesa de puzzle pentru biologi pentru ca este specific numai catorva specii de animale, iar scopul lui este inca neclar. De aceea psihologii au ajuns la concluzia ca alegerea unui partener este legata la nevoile evolutionare pentru garantia supravietuirii, ceea ce inseamna stabilitate financiara in societatea noastra.

In afara de simetria fetei si un corp bine sculptat si atractiv, banii devin unul din factorii-cheie pentru procreare.

Orgasmul si banii

Davis Buss, profesor la Universitatea de Psihologie din Texas, a explorat functia orgasmului in cartea sa, The Evolution of Desire.

El sustine ca “orgasmele ar putea sustine legatura emotionala cu un barbat “de inalta calitate” (de exemplu unul care conduce un Ferrari) sau ar putea servi drept un semnal ca femeile sunt foarte satisfacute sexual si, prin urmare, putin probabil vor cauta raporturi sexuale cu alti barbati.

Aceste orgasme spun: sunt foarte loiala, asa ca ar trebui sa investesti in mine si in copiii mei”.

O femeie care stie ca un barbat are bani si poate sa aiba grija de ea si de copiii ei va fi mult mai relaxata sexual si va putea sa se bucure de relatiile intime mai mult. Acest lucru nu poate fi amestecat insa cu gandirea constienta si cu relatiile barbat-femeie. Este doar un raspuns “animalic” la factorii sexualitatii.

Chinezoaicele si orgasmele

In China s-a efectuat o cercetare privind viata sexuala a chinezilor, a veniturilor acestora si a multi alti factori. Din peste 1500 de femei participante, 121 dintre ele au declarat ca au intotdeauna orgasm, 408 au suficient de des, 762 au cateodata, iar 243 au orgasm rar sau niciodata.

Numerele se potrivesc si cu cele din sondajele si cercetarile din tarile occidentale. Cercetarea intra insa in contradictie cu rezultatele sondajelor efectuate pe barbati, care fac aprecieri in privinta propriului libido prin prisma abilitatii de a oferi un orgasm.

Dar vestile nu sunt chiar atat de rele. Barbatii au acum cel putin doua optiuni: fie sa devina bogati, fie sa-si imbunatateasca tehnicile in dormitor. Noi am paria mai degraba pe prima!

Orgasmul tau in ce masura depinde de portofelul partenerului?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Totul despre sex… cu lubrifiant
Totul despre sex… cu lubrifiant
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”