Din seria sex sportiv: aventurile

In afara de nuditate si excitare reciproca, intre doi oameni care au o aventura nu exista nici o intimitate reala. Atractia sexuala s-ar putea sa fie singurul lucru pe care il au in comun...
  • Publicat:
Din seria sex sportiv: aventurile
Din seria sex sportiv: aventurile

Aventura este o relatie intre doua persoane, in principal sau exclusiv de natura fizica. Ea se constituie dintr-un “schimb” de placere pur sexuala, iar persoanele implicate isi pastreaza capul pe umeri, neimplicandu-se emotional.

Reguli ale aventurilor (sau “sexului sportiv”)

1. Un amant este o persoana cu care esti implicata sexual, fara sa existe o legatura emotionala sau romantica intre voi. Persoanele cu care faci sex nu sunt prietenii tai. Desi s-ar putea sa iti placa sau sa respecti pe cineva anume, relatia cu amantul este o relatie strict fizica.

2. Daca faci sex cu cineva fara sa ai asteptari in ceea ce priveste relatia voastra, asta nu inseamna neaparat ca ramane doar o aventura de-o noapte. Poate fi foarte interesant sa aveti mai multe “intalniri amoroase” intr-o anumita perioada de timp.

3. Nu trebuie sa te simti jenata, vinovata sau ranita. Aventura se presupune a fi o situatie simpla, cu foarte putine sau chiar fara complicatii. Daca vrei sa te intalnesti cu cineva pentru ca esti excitata, foarte bine. Dar nu ai nevoie de sprijin emotional sau moral din partea acelei persoane. Pentru asta exista prietenii tai.

4. In afara de nuditate si excitare reciproca, tu si amantul tau nu aveti nici o intimitate reala. Atractia sexuala s-ar putea sa fie singurul lucru pe care il aveti in comun. Nu e ca si cum te-ai intalni cu o prietena sa vedeti un film si apoi sa faceti planuri la cina. Intre tine si amantul tau este doar o relatie fizica.

Pasiunea nu dureaza la nesfarsit
Caracteristicile aventurilor mentionate mai sus pot fi rezumate prin conceptul de dragoste pasionala, o componenta fiziologica destul de puternica. Ea se explica prin dorinta de a face sex cu un partener, iar asta implica strict elementele placerii sexuale: excitare, extaz si stimulare emotionala.

Pasiunea are o durata destul de scurta, de la 6 la 30 de luni. Mai tarziu ea se destrama sau evolueaza in dragoste prieteneasca, definita prin emotii care fortifica legatura dintre tine si partenerul tau. Ea se defineste astfel prin loialitate, incredere, respect, afectiune, atasament si intimitate. Este mai putin intensa decat dragostea pasionala, dar mai stabila si mai echilibrata decat o simpla aventura.

Aceasta este insa o exceptie de la regula pentru ca, dupa cum am aratat mai devreme in cele cinci reguli, aventurile se rezuma la cateva puncte clare: lipsa de implicare si distractie organizata, care de foarte putine ori este urmata de petreceri “after-hour”.

Tu ce parere ai despre aventuri?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Sex in locuri publice?
Sex in locuri publice?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”