Prea cheltuitoare? Menstruatia e de vina!

Riscul persista pana la urmatoarea menstruatie, adica pe toata perioada fazei luteale.
  • Publicat:
Prea cheltuitoare? Menstruatia e de vina!
Prea cheltuitoare? Menstruatia e de vina!

Ti-ai dat ultimii bani pe o pereche de pantofi si o geanta scumpa, iar acum te simti vinovata? Nu ai de ce, vina o poarta hormonii si ciclul menstrual care ii da peste cap luna de luna!

Oamenii de stiinta de la Societatea britanica de psihologie, in colaborare cu cei de la Universitatea Hertfordshire, au descoperit ca, incepand cu cea de-a zecea zi dinaintea fiecarei menstruatii, femeile sunt mai predispuse la cheltuieli nejustificate.

Riscul persista pana la urmatoarea menstruatie, adica pe toata perioada fazei luteale. Practic, acesta este momentul in care exista cel mai mare risc pentru o femeie sa cedeze primului impuls si sa-si achizitioneze obiecte de care nu are neaparat nevoie.

Shopaholismul le atinge in special pe femeile in cazul carora sindromul premenstrual are manifestari mai “agresive”. Iar psihologii spun ca sesiunile de cumparaturi le ajuta sa faca fata sindromului premenstrual si starilor negative induse de fluctuatiile hormonale, intrucat atenueaza stresul caracteristic.

In plus, se stie ca in perioada fertila, femeile au tendinta de a se imbraca intr-un mod cat mai provocator pentru a-si face publica disponibilitatea in fata barbatilor. Iar specialistii asociaza acest comportament cu obsesia cumparaturilor ce le afecteaza pe doamnele si domnisoarele atinse de sindromul premenstrual.

Studiile efectuate de cercetatori arata ca cele mai multe obiecte cumparate in aceasta perioada sunt bijuterii, produse de make-up si pantofi cu tocuri inalte.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Zece secrete ale vietii lungi
Zece secrete ale vietii lungi
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”