Si mi-e drag de tine… ca la inceput!?

Incepem o relatie cu presupunerea inconstienta ca partenerul nostru va deveni un parinte-surogat si va compensa lipsurile din copilarie.
  • Publicat:
Si mi-e drag de tine... ca la inceput!?
Si mi-e drag de tine... ca la inceput!?

„Gaseste dragostea pe care o doresti” analizeaza dinamica si complexitatea relatiilor de cuplu, precum si principalele motive pentru care numeroase casatorii esueaza. Plecand de la o noua interpretare a ideii de atractie romantica, Harville Hendrix reuseste sa ofere solutii pentru o mare parte dintre problemele ce se ivesc in viata conjugala.

Te-am ales… pe viata?!

Mai intai de toate, ne alegem partenerii din doua motive principale: au atat trasaturile pozitive, cat si cele negative ale persoanelor care ne-au crescut si compenseaza trasaturile pozitive ale fiintei noastre care au fost eliminate in perioada copilariei.

Incepem relatia cu presupunerea inconstienta ca partenerul nostru va deveni un parinte-surogat si va compensa lipsurile din copilarie.

Cu timpul, totul se schimba. Atentie! Sunt putine diferentele intre dragostea romantica si lupta pentru putere. Sotii si sotiile incep sa se raneasca unul pe celalalt sau isi refuza reciproc placerea si intimitatea, in speranta de a-l determina pe celalalt sa le raspunda cu caldura si dragoste. Lupta pentru putere e marul discordiei…

Dragostea e altruista

Cand cuplurile sunt capabile sa iubeasca in acest fel, au parte de o eliberare a energiei. Inceteaza sa se mai consume pentru detaliile relatiei lor sau sa aiba nevoie sa opereze in cadrul structurii artificiale a exercitiilor; partenerii se trateaza unul pe altul cu dragoste si respect, in mod spontan.

Ceea ce li se pare nena­tural nu este noua modalitate de a relationa unul cu altul, ci interactiunile egoiste si dure­roase din trecut. Dragostea devine un proces automat, la fel ca in primul stadiu al casa­toriei, doar ca acum este ba­za­ta pe realitate, nu pe o iluzie.

Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se intampla doctore?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Cum traduci limbajul barbatilor
Cum traduci limbajul barbatilor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”