Cum sa ocolesti divortul?

Cuplurile care se grabesc la altar, precum si cuplurile ce abia se tarasc sa ajunga in fata starii civile, intampina un risc crescut de divort.
  • Publicat:
Cum sa ocolesti divortul?
Cum sa ocolesti divortul?

Cand visezi la o dragoste ca in povesti, vizita la un cabinet de avocatura si impartirea bunurilor nu face, de obicei, parte din scenariu. Divortul nu poate fi prevenit 100%, dar exista unele masuri pe care le poti lua pentru a-l evita.

Daca esti deja divortata, nu te necaji. Regulile se aplica si urmatoarei tale relatii.

Asadar, pentru a-ti mari sansele de a-ti pastra casatoria pentru vesnicie, urmareste aceste instructiuni:

1. Nu te pripi
Cercetatorii spun ca daca un cuplu este implicat intr-o relatie pentru o perioada medie – in jur de doi ani si patru luni – exista mai putine sanse de divort. Cuplurile care se grabesc la altar, precum si cuplurile ce abia se tarasc sa ajunga in fata starii civile, intampina un risc crescut de divort.

2. Reconsidera mutatul impreuna
Mutatul impreuna inainte de casatorie este acum un obicei mai popular ca niciodata tocmai pentru ca poti “testa” cum te intelegi cu celalalt in spatiul privat inainte sa va legati destinele pentru totdeauna. Si totusi, cercetarile spun ca cei care stau impreuna inainte de casatorie tind sa ceara mai usor divortul.

3. Asteapta sa mai cresti
Statisticile arata ca daca te casatoresti dupa 25 de ani, mariajul tau va avea sanse mult mai mari sa reziste in timp.

4. Pune problemele pe masa
Cat de multi copii vreti? Cum va veti descurca cu partea financiara? Este important sa clarifici toate problemele de acest gen inainte de luna de miere. Poti incerca si consilierea maritala, daca vrei. Studiile arata ca persoanele care trec prin acest proces sunt mai satisfacute si mai implicate.

5. Certati-va, numai nu ajungeti la al 3-lea razboi mondial
Certurile sunt o parte naturala a oricarei relatii si nu, nu prezic neaparat divortul. Dar felul in care va certati o face. Cercetatorii spun ca divortul poate fi intuit urmarind cat de negativi sunt partenerii unul cu altul, si cat de constructive si pozitive sunt interactiunile lor in timpul certurilor.

De evitat: critica, dispretul, defensiva si neacceptarea opiniei celuilalt. Invata sa atenuezi atmosfera cu umor si cateva cuvinte amabile atunci cand va infierbantati in argumente.

6. Faceti lucruri impreuna
Da, amandoi aveti libertatea si nevoia intereselor proprii. Cu toate acestea, daca mergeti prea departe, veti ajunge sa aveti vieti total separate. Invata sa va reconectati participand la un hobby sau o activitate care va face placere amandurora.

Important: gasiti-va timp pentru intimitate chiar si atunci cand sunteti foarte ocupati. Diferite forme de intimitate precum masajul sau giugiuleala sunt moduri minunate de a va aduce mai aproape unul de celalalt.

7. Impartiti sarcinile grele
Daca o persoana face toate treburile grele din casa in timp ce cealalta leneveste, ai o reteta tocmai buna pentru divort.

8. Fiti politicosi ca la prima intalnire
Uneori, tratam persoanele pe care le iubim cel mai mult cu cel mai putin respect si nici macar nu realizam asta. Aminteste-ti sa-i faci complimente si sa-i spui “te rog” si “multumesc”. E mai bine decat sa tipi si sa faci reprosuri, nu crezi?

9. Ai probleme? Cere ajutor!
Unul dintre voi sufera de depresie sau a fost inselat? Are probleme la serviciu? Daca nu iei in considerare aceste probleme la nivel de cuplu, ci doar la nivel individual, in mod dramatic creste riscul de divort.

10. Casatoreste-te cu cineva care vrea sa fie casatorit
Pare evident, dar de fapt nu este din moment ce atat de multe persoane ignora acest aspect. Daca trebuie sa implori, lingusesti, manipulezi sau sa oferi ultimatumuri pentru ca partenerul sa accepte sa va casatoriti, cel mai probabil nu vrea sa se casatoreasca.

Daca ai impresia ca ceva o sa se schimbe doar pentru ca tu ridici degetul, te inseli. Asa ca mai bine gasesti pe cineva care vrea aceleasi lucruri ca si tine!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Si mi-e drag de tine... ca la inceput!?
Si mi-e drag de tine... ca la inceput!?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân