Cat de puternica este dorinta sexuala?

Spre deosebire de animale, care au relatii sexuale limitate la perioada de imperechere si numai in scopuri de reproducere, motivul pentru care oamenii fac sex este placerea.
  • Publicat:
Cat de puternica este dorinta sexuala?
Cat de puternica este dorinta sexuala?

Cu siguranta esti bombardata in Luna Indragostitilor de inimioare, mesaje de dragoste si cupluri care-si zambesc. Si atunci, normal ca si dorinta ta sexuala ajunge la cote destul de inalte. Dar ce ne poti spune despre restul timpului? Un lucru este cert: ea variaza! Hai sa vedem de ce!

Spre deosebire de animale, care au relatii sexuale limitate la perioada de imperechere si numai in scopuri de reproducere, motivul pentru care oamenii fac sex este placerea.

La varsta la care ne castigam prima noastra experienta de cuplu, ideea de dorinta sexuala ramane inca putin confuza.

Ea este, fara indoiala, indreptata spre partenerul ales, dar nu depaseste un anumit nivel de superficialitate si poate fi transferata cu usurinta unui nou partener.

In aceasta perioada barbatii si femeile au parte de cele mai multe relatii de scurta durata.

Ce se intampla intr-o relatie stabila?

Daca exista o balanta sexuala echilibrata, relatia poate dura suficient de mult, chiar si in cazul in care nu se manifesta la un nivel foarte profund.

La inceput, dorinta este suficient de puternica pentru a provoca destul de des erectie spontana in cazul barbatilor. Iar cuplurile se pot bucura de acest lucru la maxim.

Insa, dupa cum poate stii, obiceiurile si varsta reduc numarul erectiilor spontane. In general, cuplurile nu isi fac o problema din asta, dar, daca vrei sa afli motivul, este foarte simplu. Si o spunem cu blandete: dorinta sexuala scazuta. Este complet natural ca ea sa scada si in final chiar sa dispara.

Si barbatii au “perioada de menopauza”

Pentru a nu-si pierde dorinta sexuala, cuplurile incearca sa isi extinda cunostintele generale despre sex, despre trupurile lor si despre erotism, lucru tipic fiintelor umane.

Insa dorinta sexuala este pusa in legatura si cu eliberarea de testosteron. Cu cat organismul este mai imbatranit, cu atat mai putin testosteron produce.

Iar eliberarea testosteronului se poate opri complet intr-o anumita perioada, denumita de doctori “menopauza masculina”. Ea apare in general la varste cuprinse intre 50 si 70 de ani.

Atunci erectiile sunt mai dificile, iar in cazul in care sunt posibile, frecventa lor este destul de redusa, durata destul de scurta si sunt adesea asociate cu ejacularea prematura.

Acest tip de impotenta poate fi tratat prin injectarea cu testosteron, dar nu fara consecinte negative.

Din cauza prezentei testosteronului sintetic in organism, creierul inceteaza productia de testosteron natural. Astfel, acest proces este complet si definitiv oprit.

Ce e de facut cand dorinta sexuala intra in declin?

Cuplurile care au fost impreuna mai multi ani, iar varsta incepe sa le afecteze apetitul sexual, experimenteaza dificultati din cauza ca dorinta lor este dependenta de ritmul biologic.

Este un fapt cunoscut ca femeile au o mai mare pofta de sex cand sunt in perioada ovulatiei si chiar in prima zi de menstruatie.

In plus, ele sunt mai usor de stimulat vara, in timp ce barbatii au o dorinta sexuala mai mare iarna. Barbatii prefera sa faca sex dimineata, in timp ce femeile isi doresc intimitate dupa-amiaza sau seara.

Asta nu inseamna, bineinteles, ca un barbat este inutil in serile de vara. Insa, o femeie care observa primele semne de impotenta la partenerul ei, ar trebui sa aleaga cele mai favorabile momente pentru relatiile sexuale.

Iar Dragobetele, care se apropie, pare ocazia perfecta pentru o dimineata, o noapte sau si o dimineata si o noapte pe care sa nu o uitati prea curand!

Tu cum crezi ca poate fi mentinuta intensitatea dorintei sexuale?

Citeste si Ce este atractia sexuala?
Nuduri – de Cristian Crisbasan

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum sa atragi norocul in dragoste
Cum sa atragi norocul in dragoste
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”