Cat de nutritiva este sperma de fapt?

O ejaculare contine de la 5 pana la 7 calorii iar restul ingredinetelor sunt: vitamina c, zahar , apa, enzime etc.
  • Publicat:
Cat de nutritiva este sperma de fapt?
Cat de nutritiva este sperma de fapt?

Exista multe povesti despre sperma. Iar in multe dintre acestea i se atribuie puteri miraculoase de vindecare. O fi adevarat?

Compozitia spermei

In medie, ejacularea contine o lingurita de material seminal sau, cu alte cuvinte, de la 200 pana la 500 milioane de spermatozoizi. Cantitatea depinde si de varsta barbatului (barbatii tineri produc, in medie, mai multa sperma), de timpul de la ultima ejaculare si de durata ejacularii.

Deci ce putem gasi in aceasta lingurita? In intregul material seminal, numai 1% este sperma, principalele ingrediente fiind proteinele.

Restul de 99% este un lichid ce are functia sa protejeze si sa permita spermatozoizilor sa-si atinga obiectivul. Acesta contine: zahar, apa, vitamina C, acid citric, enzime, zinc, aminoacizi, magneziu si calciu.

Sperma ar fi potrivita pentru o dieta pe baza de proteine

Valorile nutritionale ale spermei se presupune ca sunt comparabile cu cele ale unui ou normal de gaina, care este, de asemenea, bogat in proteine si sarac in glucide. O ejaculare contine de la 5 pana la 7 calorii.

Asadar, daca ai vedea sperma ambalata frumos intr-un magazin, probabil ai cumpara-o. Nu-ti face iluzii, nu te poti ingrasa consumand-o (deci nu o poti folosi la cura de ingrasare) si nici nu poti inlocui cu ea orice alt deficit alimentar. Iar daca vrei sa vezi efecte miraculoase, cel mai probabil va trebui sa consumi cantitati enorme.

Tu crezi ca sperma ar putea avea si alte beneficii in afara de fertilizare?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Cum sa-ti pastrezi vaginul stramt
Cum sa-ti pastrezi vaginul stramt
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân