Care sunt cele mai comune fetisuri?

Potrivit mai multor sexologi si psihologi, baza dezvoltarii fetisurilor se formeaza in copilarie.
  • Publicat:
Care sunt cele mai comune fetisuri?
Care sunt cele mai comune fetisuri?

Tocuri inalte, obiecte vestimentare de piele, costume ce reprezinta anumite personaje, sunt doar o parte din gama variata de lucruri ce pot fi transformate in fetisuri. Si asta pentru ca unele persoane pur si simplu nu isi pot imagina viata sexuala fara ele!

Ce este un fetis?

Un fetis este un lucru, un obiect cu o putere speciala pentru o anumita persoana. In unele triburi primitive, fetisul era considerat un obiect cu puteri supranaturale si era venerat asemeni unui zeu. Intr-o societate moderna insa, fetisul inseamna ceva complet diferit, din moment ce desemneaza un obiect care provoaca dorinta sexuala.

Potrivit mai multor sexologi si psihologi, baza dezvoltarii fetisurilor se formeaza in copilarie. Momentele cheie pot fi atunci cand stai in bratele tatalui si te joci “de-a calaritul” sau cand te joci pe podea si observi picioarele adultilor care stau la masa. Faptele pentru care ai fost certata in copilarie pot fi de o importanta majora, de asemenea.

Acestea, plus alti factori fac o legatura mentala intre obiect si libido. Mirosul, simtul tactil si asociatiile pe care le faci sunt si ele importante.

Femeile sunt de multe ori speriate de barbatii care au fetisuri intrucat se gandesc ca obiectul fetisului poate deveni mai important decat ele.

Picioarele si tocurile inalte

Unul dintre cele mai comune fetisuri este cel legat de picioare si tocurile inalte. Psihologii descriu cazuri ale unor persoane cu astfel de fetisuri ce si-au cautat toata viata un partener sexual numai pe baza formei picioarelor si degetelor de la picioare.

Unele persoane considera forma degetului mare de la picioare importanta, in timp ce altii prefera ca atat degetul mare, cat si degetul alaturat sa aiba aceeasi marime, sau viseaza la un deget amputat toata viata lor.

In cazul tocurilor inalte, fetisul este activat de efectul pe care il au acestea asupra corpului femeii: sanii si fesele sunt mult mai subliniate. Corpul femeii are un nou echilibru si o dimensiune sexy.

Dar, desigur, tocurile inalte pun accent in primul rand pe picioarele femeilor si pe lungimea lor.

Acest fetis a existat si in cultura antica din China. Chinezoaicele isi indesau picioarele in pantofi cat mai mici, pentru a le face sa arate cat mai delicate.

O mare parte din literatura chineza vorbeste despre lauda adusa picioarelor femeii, despre adularea lor sunt forma de saruturi sau chiar masturbarea cu ele si asa mai departe.

Piele, latex si cauciuc

Expertii explica faptul ca, spre exemplu, in Marea Britanie sunt multe persoane ce au fetisuri legate de piele, latex si cauciuc. Asta din cauza ca ei poarta cizme fabricate din aceste materiale mai frecvent in copilarie din cauza ploilor caracteristice zonei.

Dar asta nu este nici singura si nici neaparat cea mai buna explicatie. Acest fetis are la baza mirosul si senzatia materialului asupra pielii. Spre exemplu, relatiile sexuale intr-o masina cu scaune imbracate in piele pot duce la dezvoltarea acestui fetis.

Astfel, conexiunea dintre mirosul materialului si dorinta sexuala este stabilita. Alte tipuri de fetisuri pentru piele pot fi cele pentru adidasii din cauciuc, manusi sau jachete din piele. Acestea pot trezi dorinta sexuala.

Sensul simbolic al purtarii hainelor din latex este, de fapt, purtarea unui prezervativ. Daca ti se pare ca asta e ciudat, inseamna ca nu ai auzit de fetisul prinderii corpului intr-o capcana.

Corsetul

In cazul acestui fetis sunt folosite curele si franghii pentru a strange corpul unei femei, pusa astfel intr-o pozitie subordonata.

O femeie ce arata neajutorata, poate fi un puternic stimulent erotic pentru anumiti barbati. In plus, astfel de corsete subliniaza anumite parti ale corpului feminin.

Corsetul a fost deja folosit ca parte a costumatiei unei femei cu sute de ani in urma, dar efectele lui raman aceleasi si azi: ridica si subliniaza linia sanilor, strange talia si sublinieaza soldurile.

Aceasta forma a corpului intotdeauna a insemnat fertilitate si maturitate pentru o femeie. Un sens suplimentar este, bineinteles, cel de natura sexuala.

Tu ce fetisuri sexuale ai?
 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”