Alimente care stimuleaza dorinta sexuala

Alimente care nu fac decat sa distruga orice urma de dorinta sexuala sunt:conopida, brocoli, ceapa, precum si cele bogate in cofeina.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimente care stimuleaza dorinta sexuala
Alimente care stimuleaza dorinta sexuala

Probleme cu libidoul? E bine sa stii ca exista anumite alimente care, pe langa aportul benefic pe care il aduc sanatatii, au darul de a imbunatati si viata sexuala. Acelasi efect il au si anumite suplimente nutritive administrate zilnic (zinc, seleniu si magneziu) care regleaza nivelul hormonilor din organism si revigoreaza functia sexuala. Se gasesc in fructe si legume.

Pe langa acestea, exista si alimente care nu fac decat sa distruga orice urma de dorinta sexuala. Iar in acest caz sunt de mentionat cele care creeaza senzatia de balonare (conopida, brocoli, ceapa), precum si cele bogate in cofeina.

Iata mai jos o lista cu alimentele care imbunatatesc viata sexuala:

Bananele, morcovii, asparagusul

Acestea sunt considerate a fi stimulente erotice datorita aspectului falic. In plus, asparagusul contine folati, derivati ai calciului folic care sporesc productia de histamina, substanta absolut necesara in atingerea orgasmului la ambele sexe.

Vinul rosu

Un pahar din licoarea bahica nu doar ca intareste sanatatea inimii, dar va induce si o stare romantica. De asemenea, previne formarea cheagurior de sange precum si deterioarea vaselor de sange din pricina acumularii de grasimi. Mai mult decat atat, vinul rosu reprezinta o sursa inepuizabila de antioxidanti, care stimuleaza productia de colesterol bun. Nu in ultimul rand, te scapa de inhibitii si creste pofta de sex.

Stridiile

Multa vreme au fost considerate “hrana indragostitilor”, iar legendele spun ca mandrul Casanova le consuma zilnic pentru a-i pastra apetitul sexual. Bogate in zinc, element ce influenteaza potenta, fertilitatea masculina si libidoul si esential pentru productia de sperma, zincul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.

Necesarul zilnic poate fi obtinut dintr-o singura stridie, asadar imagineaza-ti ce rezultate ar avea o farfurie plina! Daca nu-ti plac stridiile, iata cateva alternative: carnea ce curcan, vita si fasolea uscata.

Sampania

Ca orice alta bautura alcoolica ce induce o stare de ameteala si risipeste inhibitiile, un pahar – doua de sampanie creeaza o atmosfera speciala, facilitand apropierea intima. Atentie, nu exagerati cu sampania, rezumati-va la doza recomandata!

Fisticul

Proteinele pe care le contine intaresc muschii si redau vigoarea unui organism slabit. In plus, fisticul asigura aportul de grasimi mono-saturate, zinc si alti nutrienti ce influenteaza dorinta sexuala.

Anghinarea

Planta cu continut inalt nutritiv, era considerata pe vremuri un adevarat afrodisiac, la care femeile aveau interdictie.

Condimentele

Atunci cand sunt bine alese, condimentele incing atmosfera si la propriu si la figurat. Si nu doar in bucatarie, ci si in dormitor! Astfel, piperul negru stimuleaza terminatiile nervoase, creste pulsul si sporeste productia de endorfine, substante ce creeaza o stare de bine.

Ardeii iuti Chili pepper si ghimbirul imbunatatesc circulatia, iar ardeii iuti cayenne, curry si chimenul cresc temperatura corpului.

Ciocolata

Daca ati aranjat deja o cina cat se poate de romantica, nu sariti peste desert! Consumul de ciocolata stimuleaza producerea de serotonina, un hormon responsabil de instalarea starii euforice.

O alta substanta eliberata in timpul consumului de ciocolata este feniletilamina care actioneaza asupra presiunii sanguine si a nivelului de zahar in sange, determinand o senzatie de bine. Acestea sporesc dorinta de a face sex.

Aveti grija sa alegeti ciocolata neagra, bogata in antioxidanti.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”