Cum sa gasesti parfumul perfect

Cum alegi parfumul potrivit? Cu siguranta, te-ai intrebat des ce arome ti se potrivesc. Noi iti oferim cateva sugestii utile pentru a purta cea mai seducatoare aroma!
  • Publicat:
Cum sa gasesti parfumul perfect
Cum sa gasesti parfumul perfect

Esti total neindemanatica atunci cand vine vorba de parfumuri? Nu stii ce sa ceri cand intri intr-o parfumerie? Nu esti singura.

In fiecare an rafturile se imbogatesc cu noi si noi arome, deci nu e de mirare ca te simti coplesita. Multe dintre noi avem sticlute de parfum nefolosite din cauza alegerilor neinspirate.

Asta pentru ca multe dintre noi cedam tentatiei de a cumpara un parfum doar datorita ambalajului, reclamei sau pur si simplu am auzit ca o persoana admirata de noi il foloseste.

Si pana la urma, cum ai putea stii daca vei suporta un parfum pe care l-ai mirosit o singura data si atunci pe o bucatica de hartie?

In aceste conditii, trecerea la un nou parfum este o afacere riscanta. Nu e de mirare ca pana la urma decidem sa nu ne asumam nici riscul si folosim acelasi vesnic parfum.

Pentru sirenele sexy

O sticluta din familia orientala a parfumurilor este ceea ce folosesc seducatoarele pentru a transmite ca nu accepta un “nu” ca raspuns. Tamaia, condimentele, chihlimbarul imprumuta din senzualitatea lor parfumului, iar efectul este adesea exotic si violent.

Coco de la Chanel si Opium de la Yves Saint Laurent sunt favoritele ce au rezistat de-a lungul vremii, dar inaintea lor a fost Shalimar, creat de Guerlain in 1925, mama parfumurilor orientale.

Pentru un efect subtil, incearca una dintre noile interpretari ale lui Poison, Dior. The Midnight, Hypnotic si Pure Poison Elixir evidentiaza diferite aspecte ale parfumului original.

Pentru variatii incearca Black Orchid, de la Tom Ford, Notorious de la Ralph Lauren sau L’Instant Magic de la Guerlain.

Daca vrei sa pastrezi putin mister, incearca legendarul Vol de Nuit de la Guerlain, favoritul lui Marlene Dietrich. Contine note verzi care-l impiedica sa fie inecacios.

Pentru sofisticate

Cand vine vorba de parfumurile din familia Chypre – construite pe baza de muschi, cu o inima florala – numai femeile cu clasa au voie sa le foloseasca.

Aceste parfumuri sunt complicate, mature, de multe ori cu o aura de pericol si mister, in special cele cu note de piele. Si sunt din nou la moda, dupa ani la randul in care au fost uitate pe rafturi.

Clasicele din aceasta categorie sunt Aromatics Elixir de la Clinique, cu note de varf florale, Mitsouko de la Guerlain, cu piersici, Cristalle de la Chanel, proaspatul Y de la Yves Saint Laurent si Miss Dior, Dior.

Pentru romantice

Parfumurile florale sunt cele mai bune pentru romanticele de toate varstele. Cand s-a inventat parfumeria, parfumul individual al florilor era cel mai important. Trandafirul si crinul au fost mereu preferate, dar, de-al lungul anilor, mesterii mirosurilor au creat structuri elaborate ce evolueaza pe piele.

Parfumuri florale populare sunt J’adore de la Dior, cu note de varf de fructe, primele pe care le simti la un parfum. Daca e prea dulce, incearca No19, Chanel, ceva mai proaspat. Sau gaseste tonurile mijlocii de fructe din Omnia Crystalline, Bulgari sau din MaDame, Jean-Paul Gaultier.

Romanticele mature pot purta iconicul No5 de la Chanel sau noul No5 Eau Premiere. Alte optiuni includ Tresor de la Lancome si Diorissimo, Dior cu tonuri de lacramioara.

Pentru fashioniste

Daca vrei sa incerci un parfum care a intrat recent in tendinte, atunci trebuie sa stii ca iarna asta se poarta lemnul. Notele de lemn domina cele mai multe arome si sunt perfecte pentru Craciun.

Patchouli, Tom Ford si Magnifique, Lancome sunt condimentate, florale, cu trandafiri si iasomie, in timp ce Elle Intense, Yves Saint Laurent este fructat, floral si lemnos. Sensous de la Estee Lauder are un amestec de chihlimbar si lemn.

Floarea iernii este iasomia, care ocupa locul principal in Jasmin Noir, Bulgary si in Absolutely Irrestible, Givenchy.

10 parfumuri pe care trebuie neaparat sa le incerci

1. No 5 – Chanel

2.
L’Heure Bleu – Guerlain

3.
Shalimar – Guerlain

4.
Miss Dior – Christian Dior

5.
L’Air du Temps – Nina Ricci

6.
Youth Dew – Estee Lauder

7.
Eau Sauvage – Christian Dior

8.
No19 – Chanel

9.
Ysatis – Givenchy

10.
Samsara – Guerlain

Care este parfumul tau preferat?

Citeste si Parfum floral-fructat, de la Celine Dion
                  Babelicious



Urmărește CSID.ro pe Google News
Cosmetice naturale vs. cosmetice organice
Cosmetice naturale vs. cosmetice organice
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân