Cat de importanta este varsta in dragoste?

Tinerii prefera sa isi aleaga un partener de varsta similara, in timp ce persoanele care se casatoresc mai tarziu ori sunt la a doua casatorie, nu mai acorda atat de multa atentie varstei.
  • Publicat:
Cat de importanta este varsta in dragoste?
Cat de importanta este varsta cand vine vorba de dragoste?

Te-ai gandit vreodata la varsta persoanei de care te-ai indragostit? Sau ti-a fost indiferent? Casatoriile in care exista o mare diferenta de varsta intre parteneri au existat dintotdeauna. Cu toate acestea, prejudecatile sociale impun partenerii de viata cu varste apropiate. Dar daca te hotarasti sa incalci regula?

Sentimente versus societate

Diferenta de varsta nu se simte atunci cand iubirea e sincera. O observi insa atunci cand partenerul isi sarbatoreste ziua de nastere sau cand privirile si sfaturile “bine-intentionate” ale celor din jur te fac atenta la detaliu. Sa fie acestea sunt doar momente scurte, pentru ca emotiile cantaresc intotdeauna mai mult si intrec orice prejudecata?

Din pacate, potrivit unui studiu, sunt putine persoane care au o asemenea opinie. Mult mai multi sunt cei care considera ca varsta este un factor destul de important in alegerea partenerului.

Diferentele de varsta sunt inacceptabile doar pentru tineri

Statisticile arata ca, atunci cand se casatoresc, barbatii sunt, in medie, cu doi ani mai in varsta decat partenerele lor. Dar cand diferenta creste pana la aproximativ 20 de ani, ea incepe sa devina un obstacol insurmontabil in alegerea partenerului. Iar cele mai multe persoane prefera sa intoarca spatele emotiilor decat sa se implice intr-o astfel de relatie.

Tinerii prefera sa isi aleaga un partener de varsta similara, in timp ce persoanele care se casatoresc mai tarziu ori sunt la a doua casatorie, nu mai acorda atat de multa atentie varstei si, prin urmare, diferentele pot creste.

Elibereaza-te de ideile preconcepute

Si atunci, cum este pentru cei care decid sa nu adere la standardele statistice si rezista prejudecatilor societatii traind cu o persoana care are cu 10-20 de ani mai mult sau mai putin?

Cercetarile arata ca, indiferent de diferenta de varsta dintre parteneri, calitatea casatoriei ramane aceeasi. Ea poate fi foarte bine comparata cu cea a cuplurilor in care partenerii au aproximativ aceeasi varsta. Ba, in unele cazuri, e posibil chiar sa creasca datorita persoanei mai in varsta ale carei emotii sunt mai complexe, mai specifice si mai subtile, iar asta imbunatateste relatia dintre parteneri.

Asadar, de ce ai refuza o relatie de dragoste cu cineva pentru care simti afectiune si atractie reciproca, cu care ai obiective si asteptari similare de la viata? Doar din cauza prejudecatilor legate de diferenta de varsta? Cu atat mai mult cu cat nu ai nici siguranta ca o persoana cu varsta apropiata vorbeste aceeasi limba cu tine.

Tu ai accepta sa ai o relatie cu cineva mult mai in varsta decat tine?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân