Exercitiile Kegel – cum se fac

Iata cateva exercitii care te vor face sa ajungi mai repede pe culimile extazului.
  • Publicat:
Exercitiile Kegel - cum se fac
Cum sa faci exercitiile Kegel

Sigur ai mai auzit despre exercitiile Kegel pana acum. Si ti-ai si promis ca o sa le incerci… candva. Nu mai amana, exercitiile Kegel isi merita efortul. Te vor ajuta sa ajungi mai usor la orgasm si sa-l simti mai intens. Unde mai pui ca sunt usor de realizat, oricand, oriunde!

Cum functioneaza exercitiile Kegel?

Iti tonifica si iti intaresc muschiul pubo-coccigian (PC), care se intinde din fata osului spatelui pana la osul pubic. El formeaza un „hamac” ce sustine vezica urinara, vaginul, uterul si o parte din rect.

Fibrele muschiului se intrepatrund si inconjoara deschiderea vezicii urinare (uretra), deschiderea vaginului (orificiul vaginal) si a rectului (anusul).

In timpul orgasmului, acesti muschi se contracta ritmic. Cu cat sunt mai puternici, cu atat si senzatiile sunt mai intense. Un alt bonus oferit de exercitiile Kegel: in timpul actului sexual poti spori si placerea partenerului prin contractia ritmica a muschilor.

Care sunt muschii PC (pubococcigieni)?

Multe femei confunda muschii PC, contractand coapsele, fesele, abdomenul etc. Pentru a identifica muschii pubococcigieni, incearca sa opresti fluxul urinar. Muschii pe care i-ai contractat in acel moment sunt cei pe care trebuie sa ii antrenezi.

O alta modalitate de identificare este introducerea unui deget in vagin si contractarea muschilor in jurul acestuia.

Exercitii Kegel de baza

Contracta pentru 1 – 2 secunde, apoi relaxeaza pentru 1 – 2 secunde muschiul. Se recomanda sa faci aceste contractii in grupuri de cate 10 serii, de aproximativ 10 ori pe zi.

Kegel extins 

Contracta muschiul pubo-coccigian si mentine. Incepe prin a contracta cat de tare poti pentru 5 secunde si apoi incearca sa mentii pana la 20 de secunde.

Muschiul poate obosi dupa un astfel de exercitiu, asa ca poti face aceste exercitii la intervale mai mari de timp pe durata unei zile. Formeaza-ti un obicei din exersarea muschiului pubo-coccigian dupa ce ai urinat.

Exercitii de ridicare

Imagineaza-ti ca vaginul tau este un lift. Contracta muschiul PC si creste treptat tensiunea ca atunci cand urci in sus cu liftul – etajul al doilea, al treilea, al patrulea si, in fine, etajul al cincilea.

Acum elibereaza treptat tensiunea, mergand in jos cu liftul – etajul al patrulea, al treilea, al doilea, primul, parter. La sfarsit, contracta din nou la etajul intai si mentine acest tonus tot timul.

In cele din urma, pentru a-ti lucra cu adevarat muschii PC, incearca exercitiile Kegel in diferite pozitii – cand stai pe scaun, in picioare, intinsa sau in genunchi, de doua sau trei ori pe zi. Daca le faci regulat, vei simti diferenta in 8 pana la 12 saptamani. Succes!

Tu ai incercat exercitiile Kegel?


Citeste si Cum sa fii in forma de Sarbatori
                  Cursuri de gimnastica intima Kriston

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”