Totul despre masturbarea feminina

Masturbarea este inca pricita cu multa suspiciune, insa este o modalitate perfecta pentru a-ati cunoaste corpul si pentru a afla care sunt cele mai bune zone erogene ale tale. Orgasmul se invata!
  • Publicat:
Totul despre masturbarea feminina
Totul despre masturbarea feminina

Masturbarea feminina este invaluita in mult mai mult mister decat masturbarea masculina. Din cauza ca organele genitale ale femeilor sunt mai ascunse decat ale barbatilor si pentru ca femeile sunt invatate, de obicei, sa se simta rusinate sau stanjenite din cauza acestora, multe femei nu invata decat mai tarziu ca masturbarea este sanatoasa, este o eliberare ce face parte din viata sexuala a fiecarei femei. In felul acesta poti invata mai multe despre corpul tau, poti obtine raspunsuri si poti deveni mai increzatoare si chiar o mai buna amanta.

Masturbarea inseamna satisfactie

Masturbarea ofera femeii posibilitatea de a-si explora corpul si, in acelasi timp, de a ii da un nivel mai inalt de libertate sexuala. Ea permite femeilor sa experimenteze placerea sexuala fara sa se bazeze pe un partener si sa-si elibereze tensiunea sexuala atunci cand ele aleg.

Masturbarea poate fi emancipatoare pentru femei, pentru ca le ofera control crescut asupra corpului si sexualitatii lor. Masturbarea este un instrument de predare, el invata femeile despre organismul lor, si cum reactioneaza acesta la stimularea sexuala. Pentru multe femei normale si sanatoase masturbarea este singurul si principalul lor mijloc de a experimenta orgasmul.

Multe femei experimenteaza cel mai intens orgasm in timpul masturbarii din cauza faptului ca isi pot asigura starea mentala si stimularea fizica de care au nevoie fara sa-si faca griji in privinta dorintelor partenerului.

De ce invatarea ei timpurie este importanta

Masturbarea este prima si cea mai importanta abilitate sexuala a unei fete sau femei pe care ar trebui sa o invete, pentru ca aceasta detine frecvent cheia placerii in orice partida de sex.

Motivul pentru care autostimularea ar trebui experimenta inainte de pubertate este ca adolescentele isi pot constientiza schimbarile care au loc in organism si le pot controla.

Daca o adolescenta stie cum sa se masturbeze, este putin probabil ca isi va cauta un partener sexual inainte ca ea sa fie pregatita emotional si fizic. Masturbarea ofera fetelor o optiune sexuala, alta decat frustrarea sexuala sau sexul cu un partener.
 

Cum se masturbeaza femeile?

Fetele si femeile se masturbeaza printr-o lista nesfarsita de moduri. Ele pot apela la automasaj, vibratoare sau dildo-uri pentru a-si stimula clitorisul sau vaginul.

Vaginul pare sa joace un rol limitat in practicile de masturbare a femeilor, dar insertiile vaginale nu sunt deloc rare sau neobisnuite. Stimularea vaginala este adesea folosita impreuna cu stimularea clitorisului. Unor femei le place sa-si stimuleze si sfarcurile sau anusul.

Fanteziile joaca adesea un rol major in masturbarea femeilor, stimularea fizica fiind frecvent insuficienta pentru a declansa un orgasm.

Masturbarea nu semnifica infidelitate

Deoarece masturbarea este vazuta ca o “activitate solo”, unele femei implicate intr-o relatie considera ca aceasta nu este potrivita pentru ele. Unele vad masturbarea ca pe o forma de adulter atunci cand au un partener. In plus, se presupune ca activitatile voastre sexuale ar trebuie sa-ti indeplineasca toate nevoile.

Desi este un ideal frumos, in viata reala, partenerii, indiferent cat de buni si iubitori sunt, nu indeplinesc nevoile sexuale ale multor femei. Pentru acestea este important sa inteleaga ca este perfect in ordine si normal sa se masturbeze si ar trebui sa o faca fara sentimente de vina.

Asta nu inseamna ca e obligatoriu sa o faci pentru a fi fericita sau ca trebuie sa o faci zilnic pentru a beneficia de rezultate. Pur si simplu incearca sa vazi masturbarea ca pe ceva normal, indiferent daca o practici sau nu.

Tu te masturbezi?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce sunt fanteziile sexuale?
Ce sunt fanteziile sexuale?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”