Vrei un barbat generos? Imbraca-te in rosu!

Culoarea rosie atrage barbatii generosi.
  • Publicat:
Vrei un barbat generos? Imbraca-te in rosu!
Vrei un barbat generos? Imbraca-te in rosu!

Femeile care se imbraca in rosu cand ies in oras stiu foarte bine ce fac: culoarea atrage atentia mai mult decat oricare alta, iar barbatii devin instantaneu curtenitori si generosi cu ele.

Afirmatia le apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea din Rochester, SUA, care au cercetat modul in care culoarea influenteaza nivelul de atractivitate. Iar concluziile la care s-a ajuns sunt cat se poate de utile femeilor aflate in cautarea unui partener: barbatii si-au exprimat clar disponibilitatea de a cheltui mai multi bani cu femeile imbracate in rosu decat cu cele imbracate in albastru.

Expertii explica fenomenul extrapolandu-l la regnul animal, unde rosul semnifica ovulatia si atractivitatea. De exemplu, femelele mai multor specii de maimute prezinta cate o umflatura rosie in fata in perioada de maxima fertilitate, cu care ii atentioneaza pe masculi asupra disponibilitatii lor.

In plus, rosul este in mod traditional asociat romantismului, senzualitatii, sexului. Doar nu degeaba inimioarele de Sfantul Valentin au aceeasi culoare cu cea a Cartierului Rosu din Amsterdam, care colcaie de placeri carnale.

Cercetatorii spun ca rosul indeamna la fantezie, iar barbatilor incepe sa le bata inima cu mai multa putere cand culoarea se regaseste in tinuta partenerei.

“Este de-a dreptul fascinant cum ceva atat de banal, precum culoarea, poate avea un asemenea efect asupra comportamentului nostru, fara ca noi sa fim constienti de acest lucru”, si-a exprimat uimirea coordonatorul studiului, profesorul Andrew Elliot.

Tie iti place sa te imbraci in rosu?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân