Energizeaza-te cu un masaj Thai traditional!

Masajul thailandez are menirea de a indeparta blocajele si a lasa fluxul de energie sa circule liber prin corp.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Energizeaza-te cu un masaj Thai traditional!
Energizeaza-te cu masaj Thai traditional!

Vrei sa-ti recapeti starea de bine? Sa te relaxezi sau sa te energizezi? Incearca masajul thailandez traditional. Are o tehnica speciala: terapeutul foloseste nu numai mainile, ci si talpile, coatele, genunchii sau chiar umerii, iar masajul se desfasoara jos, pe o saltea. In plus, ajuta la tratarea durerilor de cap, migrenelor, durerilor de spate.

Masajul thailandez traditional, o forma antica de vindecare, este practicat si in Romania.

Cum functioneaza masajul thailandez?

„Metoda Thai utilizeaza doua proceduri principale: actionari ample asupra anumitor nervi, tendoane si ligamente si o varietate de miscari care manipuleaza articulatiile mari pentru a echilibra toate functiile corpului,” ne-a explicat dr. Ciprian Popescu de la Eden Spa, specialist in acest tip de masaj.

La baza masajului Thai, sta teoria liniilor energetice care traverseaza intreg corpul. Se considera ca exista 72.000 de astfel de linii energetice, iar cele mai importante ar fi in numar de 10. „Lucrand asupra unor puncte importante de-a lungul liniilor energetice, se favorizeaza indepartarea blocajelor, lasand liber fluxul de energie prin intreg corpul ceea ce duce la echilibrarea sistemului energetic”, continua doctorul.

Masaj fara ulei, dar cu haine

Spre deosebire de toate celelalte tipuri de masaj care se desfasoara pe pat sau pe masa de masaj, masajul thailandez traditional este aplicat pe o saltea la nivelul pardoselei, iar clientul este complet imbracat, nefiind necesara folosirea uleiului de masaj.

O alta diferenta este ca terapeutul nu foloseste doar mainile, ci si coatele, genunchii, talpile si umerii. Efectul? „Este unic, de relaxare si energizare. Corpul isi recapata flexibilitatea si usurinta in miscare, iar atmosfera tacuta te calmeaza.

Toata tensiunea acumulata si toxinele sunt eliminate din muschi si tesuturi. Reglarea sistemului osos si stimularea organelor interne se realizeaza prin diferite miscari”, ne-a explicat dr. Popescu.

Masajul thailandez elimina toxinele colectate din cauza stresului psihic si emotional.

Masajul thailandez – efecte benefice 

Este recomandat tuturor categoriilor de varsta si se personalizeaza in functie de starea de sanatate a fiecaruia. Prin masaj thailandez, corpul este ajutat sa aiba o sanatate optima. In plus, contribuie la inducerea unei stari de bine.

De asemenea, se elibereaza blocajele din fluxul energetic, sistemul nervos este revigorat, se elimina durerile si tensiunile musculare, corpul se intareste si intinereste, se imbunatateste circulatia sangelui si a limfei si creste flexibilitatea corpului si mintii. Tehnica acestui masaj poate elimina durerile de cap, migrenele, durerile de spate. Terapia costa 180 lei si dureaza 75 de minute. www.edenspa.ro

Citeste si Curioasa cum e masajul cu ulei uscat?

Foto: CRISTINA NICHITUS

Urmărește CSID.ro pe Google News
Botoxul te ajuta sa mergi pe tocuri
Botoxul te ajuta sa mergi pe tocuri
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”