10 lucruri pe care nu le stiai despre barbati si sex

Acestea sunt doar cateva dintre misterele elucidate legate de barbati.
  • Publicat:
10 lucruri pe care nu le stiai despre barbati si sex
10 lucruri pe care nu le stiai despre barbati si sex

Sexual, barbatii nu sunt atat de simpli pe cat au fost creati sa fie. De obicei, apar portretizati ca o fiinta sexuala. Si atat. Ni s-a spus ca raspunsul sexual al barbatilor este liniar si necomplicat, ca scopul lor de reproducere este simplu si direct. Iar nevoile lor sexuale pot fi implinite la fel de usor ca nerabdarea unui catelus de a-i arunca un os.

Ei bine, ne-am documentat si am aflat ca barbatii nu sunt, de fapt, atat de simpli. Uite 10 lucruri pe care pot sa pun pariu ca nu le stiai:

1. Sperma captiva?
O stire interesanta este faptul ca sperma nu iese toata odata. Odata ce a fost depusa in canalul vaginal, ea se poate bloca temporar intr-o coagulare seminala sau intr-un cheag. Enzimele sunt cele care ii vin in ajutor si o elibereaza spre sistemul de reproducere feminin.

Oamenii de stiinta cred ca aceasta coagulare este menita sa regleze ritmul de eliberare a spermei in uter, crescand astfel sansa ca unul din spermatozoizi sa ajunga la marele premiu, ovulul.

2. Oxitocina afecteaza si barbatii
Am auzit despre oxitocina ca, de obicei, afecteaza femeile in timpul sexului (si in timpul alaptarii). Dar acest hormon, care este eliberat de ambele sexe in momentele intime poate afecta si barbatii. Studii din Elvetia au constatat ca oxitocina este asociata cu cresterea sentimentelor de incredere in barbati. Barbatii care au participat la un studiu in care au inhalat un spray nazal imbibat cu acest hormon au dat mai multi bani partenerilor lor in timpul unui joc de investitii riscante decat cei care au inspirat un compus placebo.

3. Orgasmul… sau lipsa lui ar putea preveni cancerul de san la barbati
Un alt studiu a gasit dovezi ca frecventa adultilor ce au orgasm poate avea un impact asupra incidentei de cancer la san la barbati. Aceste descoperiri au aratat ca barbatii cu cancer la san au experimentat, in medie, mai putine orgasme decat barbatii care nu au avut aceasta boala.

4. Mai mult testosteron, mai putin sex
Nivelul crescut de testosteron este, de obicei, considerat un lucru bun pentru barbati atunci cand vine vorba de sex. Si totusi, mai multe studii au constatat ca barbatii cu un nivel crescut de testosteron, se casatoresc mai rar si sunt mult mai abuzivi in timpul casniciilor sau/si divorturilor lor. De ce e asta un lucru rau? Barbatii casatoriti au parte de mai multa actiune decat barbatii singuri.

5. Poti ghici „dimensiunea” unui tip dupa degetele lui?
Mai multe studii au aratat ca marimea degetului inelar si a organului genital sunt direct legate de cat de mult testosteron a primit in timpul vietii intrauterine. Cu cat a primit mai mult testosteron, cu atat penisul lui este mai mare.

Daca un barbat are degetul inelar mai mare decat degetul aratator, asta inseamna a fost expus la o cantitate mare de testosteron pe timpul vietii intrauterine. Daca cele doua degete au aceeasi dimensiune, inseamna ca nivelul de testosteron a fost mai scazut. Astfel, prin evaluarea degetelor, poti estima lungimea organului sexual al unui barbat.

6. Barbatii se indragostesc mai repede decat femeile
Cand vine vorba de dragoste, femeile sunt cunoscute ca cele care isi pierd primele capul si controlul, in timp ce barbatii sunt calmi si distanti. Cu toate acestea, cercetari referitoare la creier au indicat ca barbatii arata mai multa activitate decat femeile in regiunile asociate cu procesarea vizuala. Asadar, in momentul potrivit si zarind chipul atractiv potrivit, aceste caracteristici vizuale il vor inunda cu sentimente de pasiune romantica.

7. Familia afecteaza testosteronul
Conform unui studiu din 2001, pe masura ce un om devine atasat de familia sa, nivelul de testosteron scade. In special, tatii experimenteaza un declin semnificativ al nivelului de testosteron odata cu nasterea copilului lor, mai ales atunci cand il tin in brate.

8. Moartea in timpul sexului are un prototip
Examinand incidenta deceselor in timpul actului sexual, un studiu din 1975 a gasit un „pattern” pentru barbati: cel decedat este de obicei casatorit, nu se afla cu sotia si nici in locuri familiare, iar moartea apare de obicei dupa o masa bogata in timpul careia s-a consumat alcool.

9. Stimularea anala le place si lor
Un studiu din 2002 a aratat ca barbatii au stari apropiate orgasmului dupa ce au defecat. Dupa rezolvarea problemelor anatomice, corpul lor trece prin stari asemanatoare cu cele ulterioare actului sexual. Pulsul lor creste pe masura ce ajung la punctul culminant, urmeaza o stare de relaxare si apoi oboseala extrema.

Ce alte secrete ale barbatilor mai stii?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”