Capcana alimentelor dietetice

Obezitatea poate fi combatuta prin consumarea produselor cu un continut redus de calorii si prin diminuarea stresului.
  • Publicat:
Capcana alimentelor dietetice
Capcana alimentelor dietetice

Un studiu facut in America a aratat ca, atunci cand stiu ca mananca produse fara grasimi, oamenii consuma cu 28% mai multe calorii decat atunci cand mananca produse normale. Se culca pe o ureche dupa ce au citit eticheta pe care scrie „low-fat” si cred ca pot manca fara oprire pentru ca nu se vor ingrasa.

„Obezii consuma si cu 45% mai multe calorii in astfel de situatii”, spune un cercetator in cartea sa „Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think”. Un sondaj realizat in State a dezvaluit ca oamenii cred ca produsele fara grasimi au cu 40% mai putine calorii. In realitate au cam cu 10%.

Munca intelectuala cere calorii

Tot in Statele Unite, niste experti au demonstrat ca munca intelectuala determina o crestere substantiala a caloriilor consumate. Asa s-ar putea explica, sunt convinsi multi, aceasta epidemie de obezitate. Dar studiul este micut: a fost realizat pe 14 studenti care au fost pusi fie sa stea relaxati, fie sa citeasca si sa rezume un text, fie sa faca teste mai dificile de memorie si vigilenta pe computer.

Dupa 45 de minute, au fost poftiti sa manance dupa pofta inimii. Cei care s-au ocupat de text au consumat cu 23,6% mai multe calorii decat cei care au stat degeaba. Iar cei care au lucrat la calculator, cu 29,4%.

Un ciorchine de beneficii

Cercetatorii din Madrid au descoperit ca strugurii rosii sunt benefici pentru scaderea riscurilor de producere a accidentelor vasculare. Au preparat un cocteil din componentele cele mai bogate in fibre ale strugurilor, precum pielita boabelor si semintele, considerate a fi nefolositoare, in podgorii.

Iar testele realizate pe 34 de voluntari nefumatori au demonstrat ca extractul este foarte bogat in fibre si antioxidanti, care reduc riscurile de instalare a bolilor cardiovasculare – unele dintre cele mai frecvente maladii la nivel global.

Participantii au introdus acest cocteil in dieta zilnica, iar efectele au fost vizibile in testele menite sa determine riscul aparitiei maladiilor cardiovasculare. Astfel, s-a vazut o reducere a presiunii sângelui cu aproximativ 5% si a colesterolului cu pâna la 14%.

Citeste si Efortul intelectual ingrasa
                  Destinatii pentru o forma maxima

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”