Tu stii ce sutien ti se potriveste?

Potrivit statisticilor, aproape 80% dintre femei nu stiu sa-si aleaga sutienul potrivit masurii lor.
  • Publicat:
Tu stii ce sutien ti se potriveste?
Tu stii ce sutien ti se potriveste?

Cele mai  multe dintre femei stiu ca trebuie sa poarte sutien atunci cand imbraca o bluza transparenta sau cand marimea sanilor o impune. Insa, potrivit statisticilor, aproape 80% dintre acestea nu stiu sa-si aleaga sutienul potrivit masurii lor. Consecintele apar in timp si sunt vizibile: spate deformat si sani lasati.

Cum trebuie sa fie sutienul?

Rolul sutienului este acela de a sustine sanul. In aceste conditii, cupa trebuie sa acopere aproape in intregime tesutul mamar care se intinde din dreptul axilei, inspre clavicula si inca trei centimetri sub sanul propriu-zis. Din dorinta de a dezvalui un decolteu cat mai generos, multe femei nu-si acopera nici macar 70% din san. Sutienul isi pierde in acest caz menirea, transformandu-se intr-un simplu obiect… sexual.

Gresesc oare aceste femei? Ei bine, totul depinde de marimea sanilor. In ceea ce le priveste pe femeile cu sanii mari, sutienele care nu ofera suport trainic sanului pot cauza dureri de spate sau deformarea coloanei vertebrale. Astfel, primii care au de suferit sunt umerii.

Acestia preiau greutatea sanilor in cazul unui sutien ineficient, iar consecintele se pot observa cu ochiul liber. Acolo unde a presat breteaua apar semne adanci si chiar rani in unele cazuri. Mai tarziu se poate observa ca umerii sunt adusi in fata, iar coloana vertebrala se deformeaza.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui sa porti un sutien prea mic (dar nici sa renunti la el) este ca ligamentele Cooper, care sustin tesutul mamar si confera aspectul “obraznic”, se slabeste in timp. Consecinta este ca sanii se lasa. Acest lucru este valabil si in cazul femeilor cu sanii foarte mici, care cred ca legile gravitatiei nu se aplica si in cazul lor.

Cum alegi sutienul potrivit?

Cel mai important este sa nu-l achizitionezi fara sa-l probezi inainte. Fa cateva miscari cu el in cabina de proba si vezi daca te simti confortabil in el. Sutienul nu trebuie sa te stranga, nu trebuie sa-ti ridice sanii prea mult, sa nu fie prea larg, sau brelelele sa te jeneze.

Sanul ar trebui sa fie in mare masura acoperit de cupa pentru o sustinere adecvata. Daca banda sta ridicata la spate, inseamna ca sutienul este prea larg. Alege unul care are o circumferinta mai mica.

Nu toate modelele se preteaza tuturor formelor de sani. Femeile care au sanii mici pot purta orice sutien, insa cele care au sanii mari si foarte mari ar trebui sa stie ca nu orice li se potriveste. Astfel, ele ar trebui sa uite de sutienele cu jumatatede cupa, fara intarituri sau cu brelele subtiri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum iti maresti buzele?
Cum iti maresti buzele?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”