De ce se ingrasa femeile?

Unii cercetatori considera ca sucurile de fructe consumate dimineata contribuie la cresterea cu 25% a riscului de aparitie a diabetului de tip II, iar consumul fructelor intregi este, dimpotriva, benefic.
  • Publicat:
De ce se ingrasa femeile?
De ce se ingrasa femeile?

Pentru ca stau pe Internet, nu dorm suficient si beau alcool, raspund cercetatorii americani. Fetele si femeile tinere care isi petrec cea mai mare parte a timpului navigand on-line, nu se odihnesc cat trebuie sau consuma in mod regulat bauturi alcoolice sunt mai predispuse cresterii in greutate decat barbatii.

Cu cat timpul alocat navigarii pe Internet este mai mare, cu atat indicele de masa corporala creste, spun specialistii dupa un studiu la care au participat 5.036 de fete.

Un diabet „fresh”

Tot cercetatorii au demonstrat ca sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod sanatos de a incepe ziua, contribuie la cresterea cu 25% a riscurilor de aparitie a diabetului de tip II. Consumul fructelor intregi este, dimpotriva, benefic, putand ajuta la prevenirea diabetului de tip II.

Expertii americani sunt de parere ca lipsa fibrelor din sucuri poate avea o influenta negativa asupra nivelului de zahar din sange. Studiul a durat 18 ani si a fost efectuat pe 70.000 de femei care au oferit constant informatii privind starea lor de sanatate si obiceiurile alimentare.

Potrivit specialistilor, consumul a 3 portii de fructe pe zi poate contribui la reducerea riscului de aparitie a diabetului cu 18%, insa consumul zilnic al unui pahar cu suc de fructe creste riscul de diabet de tip II.

Aceeasi mancare de peste, alt beneficiu

Pestele consumat de doua ori pe saptamana este mai eficace in imbunatatirea capacitatilor de memorare si concentrare decat suplimentele alimentare pe baza de plante sau ulei de peste, care sunt si scumpe, potrivit unui studiu realizat in Australia.

Au fost testate mai multe suplimente si s-a descoperit ca doua portii saptamânale de peste gras, bogat in acizi Omega 3, pot contribui la imbunatatirea capacitatilor creierului la fel de mult ca suplimentele alimentare pe baza de ginkgo biloba sau ulei de peste.

Citeste si Adevarat sau fals in curele de slabire
                  Breakfast cu … Mihaela Bilic – Ce avem voie sa mancam

 

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”