Vrei o casnicie fericita? Marita-te cu un urat!

Pentru o casnicie fericita unii oameni de stiinta recomanda ca femeia sa fie mai frumoasa decat barbatul.
  • Publicat:
Vrei o casnicie fericita? Marita-te cu un urat!
Vrei o casnicie fericita? Marita-te cu un urat!

Preocupata de viitorul casniciei tale? Priveste-te in oglinda si ai sa ii vezi singura! Daca esti mai frumoasa decat barbatul tau, sansele ca mariajul vostru sa fie unul fericit sunt maxime, iar acesta nu este sfatul vreunei vrajitoare, ci predictiile oamenilor de stiinta americani.

Analizand o serie de cupluri care isi oficializasera de curand relatia, psihologii au ajuns la concluzia ca barbatul nu trebuie sa fie, in niciun caz, mai atractiv din punct de vedere fizic, decat sotia lui. Si asta pentru ca nefericitul contrast le creeaza masculilor frustrari si sentimente negative vis-à-vis de casnicia in care au intrat. Altfel stau lucrurile in cuplurile compuse dintr-o femeie frumoasa si un barbat ceva mai urat: aici partenerii radiaza de fericire.

Explicatia cu care vin psihologii tine oarecum de teoria evolutionista: femeilor nu le pasa de aspectul partenerilor lor, cata vreme acestia sunt in stare sa produca urmasi. De cealalta parte insa, barbatii sunt programati sa caute numai femeile tinere, sanatoase si frumoase, care sa le duca mai departe materialul genetic.

Cu siguranta, acesta este motivul pentru care vedem multe cupluri celebre, unde contrastul este mai mult decat tipator: femei frumoase, care nu au nicio problema in a se afisa la bratul unor barbati recunoscuti pentru uratenia lor. Iar cateva dintre cele mai elocvente exemple sunt Beyonce si Jay-Z, Jennifer Lopez si Marc Anthony sau Penny Lancaster si Rod Stewart.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”