Vine Mosu’la firma

Mari amatori de petreceri mai sunt romanii! Cand epuizeaza toate motivele traditionale de chefuit, iau de la altii. Au adoptat cu acte in regula serbarea de Halloween si tot de la americani l-au furat pe Mos Craciun si l-au adus in firmele autohtone. Tot
  • Publicat:
Vine Mosu'la firma
Vine Mosu'la firma

It’s company party time! Iar pericolele pandesc la tot pasul – avertizeaza o companie britanica specializata in studii in interiorul firmelor.Potrivit unui sondaj, in Marea Britanie, una din doua petreceri de Craciun se termina cu o bataie intre colegi, una din trei cu hartuiri sexuale, iar una din cinci cu accidente in care sunt implicati angajatii. De altfel, in fiecare an in Anglia ziarele se umplu de articole despre chefurile de Craciun cu sad-end. La romani, noul tip de petrecere a prins rapid: sefii au tras linie si au vazut ca au de castigat de pe urma unui astfel de eveniment si se intrec in idei de organizare. Se angajeaza Mos Craciuni si Craciunite, se cumpara cadouri pentru fiecare departament, se intocmesc diplome pentru cei mai cei angajati, se alege cu grija firma de catering, se fac sondaje pentru locul zaiafetului. Daca te-ai trecut pe lista de participanti, e bine sa citesti inainte regulamentul de ordine si petrecere interioara.

Promovarea de sub brad
Recunoaste ca, in adancul sufletului, speri ca Mosu’ sa aiba in sac si o promovare pentru tine. Doar ai muncit pe branci cat a fost anul de lung, iar seful trebuie sa fi tras linie si sa fi vazut toate eforturile tale. Nu te baza prea mult pe asta. Cate bordeie, atatea obiceie. Nu exista o regula ca, la petrecerea de Craciun, angajatii-model sa fie unsi in functii noi. Ba dimpotriva, cele mai multe companii se rezuma la cadouri simbolice pentru angajati. Ce e insa sigur e faptul ca ai ocazia sa stai de vorba cu seful tau altfel decat o faci la birou, mai deschis, te poti face remarcata, ii poti reaminti subtil cate ai facut tu pentru firma in ultima vreme si cate reusite ai obtinut. Pana la urma, daca nu-ti duce Mos Craciun promovarea mult dorita, ti-o poti aduce tu cu discursul potrivit.

Vascul si alcoolul, strict interzise!
Sa ne intoarcem putin in Anglia, unde lucrurile sunt cat se poate de serioase si grave in privinta petrecerilor de Craciun: din cauza numeroaselor incidente, guvernul le face tot felul de recomandari companiilor. Unele firme au interzis… vascul la petrecere, ca sa nu le dea apa la moara angajatilor croiti pe flirt. Altele prevad in invitatii ca prezenta partenerilor de viata ai angajatilor este obligatorie, tot pentru a descuraja cazurile de hartuire sexuala. Chiar se tipareste inainte de marea petrecere o lista cu pozitia companiei fata de relatiile intre angajati si cu numeroase reguli de buna purtare la petrecerea cu pricina. Si numarul sticlelor de alcool a fost redus la minimum, pentru siguranta tuturor.

Merry Christmas Party si nu prea….
Cateva sondaje despre petrecerile de Craciun realizate in Marea Britanie vorbesc de la sine. La intrebarea „V-ati facut vreodata de ras la petrecerea firmei de Craciun?”, din cei 3.000 de respondenti 39 % au raspuns „da, pentru ca am baut prea mult”, 28% au spus “nu, intotdeauna m-am purtat civilizat”, 20 % marturisesc ca „da, dar toata lumea s-a facut de ras”, iar 10 % recunosc ca “da, din cauza ca am flirtat”. Aproximativ 1.500 de persoane s-au incumetat sa raspunda la intrebarea „Ati sarutat vreodata un coleg/o colega la petrecerea de Craciun?”, 34 % sustin ca „nici vorba”, 30 % spun ca “da, o data sau de doua ori”, 20% admit ca „nu, dar as fi facut-o daca as fi avut ocazia”, iar 14% se bat cu pumnul in piept: “da, in fiecare an, negresit!”
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Enjoy 2007!
Enjoy 2007!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân