Dati-i preludiului, ce-i al preludiului!

Preludiul este necesar pentru ca un act sexual sa reprezinte bucurie si implinire pentru ambii parteneri.
  • Publicat:
Dati-i preludiului, ce-i al preludiului!
Dati-i preludiului, ce-i al preludiului!

Parca nicaieri nu s-a potrivit mai bine zicala "Graba strica treaba" ca in aceasta introducere. Traim pe repede inainte si cele mai intime momente, cele de care ar trebui sa ne bucuram pe indelete.

Din punct de vedere biologic si psihologic, preludiul ajuta femeia sa atinga un nivel suficient de ridicat de dorinta incat sa aiba loc lubrifierea vaginala care faciliteaza penetrarea. Ca sa vorbim pe limba barbatilor, daca oamenii ar fi motoare de masini, femeile ar avea o recomandare cu totul speciala ca lucrurile sa mearga perfect in intimidate: incalziti-l bine inainte.

Barbatii pot deveni peste masura de excitati si in 10 secunde, dar in cazul partenerelor lor lucrurile stau altfel. Pentru ele, aceasta faza intima a preludiului este o pregatire obligatorie a corpului pentru extaz. Specialistii subliniaza ca preludiul este la fel de important ca actul intim in sine.

In societatile occidentale, tot mai multe femei indraznesc sa-si revendice dreptul la placere si deschid acest subiect, insa exista numeroase tari in care este o tema interzisa (America de Sud, de pilda). Explicatia vine din faptul ca erotismul este strans legat de cultura si religie, iar mostenirea iudaico-crestina prezinta sexualitatea doar din unghiul strict al reproducerii, ce tine de placere intra in sfera pacatului.

Care ar fi secretele unui preludiu reusit?

Partenerii nu trebuie nicicand sa uite ca afrodisiacul perfect este tandretea. Practic, intervin psihologii, preludiul unei partide de dragoste tine cat e ziua de lunga si consta inclusiv intr-o comunicare excelenta, intr-o intelegere perfecta. Cand vorbesc despre preludiul propriu-zis, sexologii il descriu ca pe o izolare de restul lumii, ca si cum cuplul ar fi intr-o bula si nimic nu ii preocupa pe cei doi in afara de atingerea extazului.

Fiecare daruieste si primeste intr-un ritm comun, iar organele sexuale se transforma prin excitatie in organe ale placerii. Pentru o viata sexuala implinita, este crucial sa cunosti ciclul de stimulare sexuala a partenerului tau. Fiecare dintre cei doi incearca sa il „aprinda” pe celalalt cu mangaieri devenite ritual, dar neaparat si cu noi metode de stimulare.

Degetele, gura, organele sexuale – toate permit o varietate mare de mangaieri. In timpul preludiului, se stabilesc increderea si starea necesara pentru abandonul final, orgasmul. Atingerile nu trebuie sa ocoleasca nici o parte a corpului pentru ca a face dragoste inseamna mult mai mult decat contactul mucoaselor genitale – avem 1.800 cm patrati de piele care au 1.500.000 de receptori.

Mangaierile duc la un extraordinar echilibru nervos, elimina tensiunile si favorizeaza aparitia starii de euforie. Motivele sunt pur biologice: mangaierile pun in joc centrii cerebrali ai placerii care imprastie in encefal si in sange faimoasele endorfine. Tot in timpul preludiului, primim si semnalele ca trupul partenerului este pregatit pentru urmatorul pas si abia atunci poate incepe actul sexual propriu-zis, penetrarea.

ABC-ul preludiului
Exista nenumarate variante de preludiu, pentru ca totul tine de imaginatia partenerilor. Sunt totusi si cateva notiuni de baza despre care vorbesc sexologii. Preludiul perfect include obligatoriu o comunicare fara cusur pentru ca foarte multe sondaje arata ca un rol important in stimularea celuilalt il joaca marturisirea fanteziilor sexuale. Apoi, nu subestimati niciodata puterea sarutului. Un sarut poate „bulversa” in cel mai bun sens al cuvantului circulatia sangvina.

Asa ca sarutati pe indelete nu doar buzele, ci si obrajii, lobii urechilor, gatul, degetele, mainile, picioarele partenerului. In opinia multora, cel mai bun mod de a trece de la preludiu la sex este masajul. Tine minte insa, poti atinge intreg corpul celuilalt, mai putin zonele intime. Cu cat petreci mai mult timp stimuland restul trupului, cu atat va fi mai fantastic actul sexual.

Sangele va circula cu o putere tot mai mare in organele genitale si un preludiu mai lung se poate traduce cu usurinta intr-un orgasm memorabil.

Sexul oral poate fi considerat preludiu?
Multi oameni privesc preludiul ca pe orice „actiune” sexuala in afara penetrarii. Sexul oral, stimularea clitorisului sau masturbarea reciproca sunt considerate de unii preludiu. Exista insa si cei care cred ca la capitolul preludiu intra orice nu implica un contact genital – sarutul, discutiile despre fantezii sau punerea lor in practica prin jucarea unor anumite roluri, masajul, dansul, dirty talking etc. Este parerea lor ferma ca orice are sansa sa duca la orgasm poate fi trecut la rubrica „sex”, indiferent daca are sau nu loc penetrarea.

Asa ca pentru ei sexul oral nu inseamna preludiu, ci sex si insista pe importanta atingerilor si a sarutarilor inaintea unui astfel de contact. Au dreptatea lor si poate ar trebui sa le dati ascultare macar o data si sa vedeti cum e daca in loc de cateva minute de mangaieri si alte cateva de sex oral, dublati durata atingerilor si abia apoi treceti la celalalt nivel.

Interesant e insa ca foarte multi barbati declara ca privesc sexul oral pe care il ofera partenerelor, nu ca pe o sursa de placere pentru ele, ci ca pe un pas obligatoriu de bifat inaintea penetrarii ca sa fie siguri ca nu vor avea probleme din cauza lipsei lubrifierii.

Cereti dreptul la preludiu!
Studiile nu mint: pe primul loc in topul piedicilor care stau in calea orgasmului femeii se afla lipsa preludiului. Incearca urmatorul test cu partenerul tau: „Preludiul inseamna: A) ceea ce se intampla dupa ce hainele dispar, dar inainte de penetrare; B) sarutari si mangaieri; C) stabilirea unei legaturi emotionale puternice inaintea actului sexual; D) nici o varianta din cele mai sus; E) toate variantele si mai mult atat”. Daca a bifat ultimul raspuns, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji.

Foarte putini barbati stiu sau tin cont de faptul ca femeile au nevoie de mai mult de cinci minute de preludiu ca sa atinga excitatia. O relatie sexuala sanatoasa inseamna o comunicare perfecta, spun sexologii, care le indeamna pe femei sa atinga subiectul „preludiu” cu partenerii lor. Nu doar ele vor avea de castigat, ci si ei. Aceleasi reactii sexuale (bataile sporite ale inimii, accelerarea respiratiei, circulatia sangelui amplificata in organele genitale) se produc si in organismul lor.

Fara stimularea din timpul preludiului, nu exista erectie, lubrifiere si, prin urmare, nici placere. Fiecare are ritmul si nevoile sale cand vine vorba de stimularea sexuala si cu cat tinem mai mult cont de ele, cu atat avem o viata intima mai reusita.

Preludiul in cifre
Potrivit sondajelor facute de Alfred Kinsey in anii ‘50, cele mai intalnite tehnici de preludiu erau: sarutul (99,4%) stimularea manuala a sanilor (98%) stimularea manuala a zonei genitale feminine (95%) stimularea orala a sanilor (93%) stimularea manuala a organelor sexuale masculine (91%) sarutul frantuzesc (87%) sexul oral oferit partenerei (54%) sexul oral oferit partenerului (49%).

Iar durata unui preludiu, din datele stranse de la partenerii care au luat parte la studiu: n 11% dintre cupluri au spus ca preludiul dureaza 3 minute n 36% dintre cupluri au mentionat o durata de 4-10 minute n 31% dintre cupluri se bucura de un preludiu de 11-20 de minute n 22% dintre cupluri au bifat o durata a preludiului care depaseste 30 de minute

Preludiul, mai excitant pentru femei decat sexul in sine
Femeile sunt mai bine stimulate sexual de romantism si preludiu, decat de actul sexual propriu-zis. Au descoperit-o cercetatorii din Melbourne, care au vrut sa afle ce le excita pe doamne. 120 de voluntare, cu varste intre 18 si 45 de ani, au vizionat cateva minute secvente din filme pentru adulti.

Jumatate dintre ele le-au privit pe cele care ar scoate din minti barbatii, adica acelea cu actul sexual propriu-zis, si cealalta jumatate a privit si scene romantice, senzuale, de preludiu. Femeile care le-au privit pe acestea din urma, au fost mult mai excitate dupa experiment, decat celelalte.

Citeste si Graba strica treaba
Sexus (3)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Orgasmul vaginal se vede din mers
Orgasmul vaginal se vede din mers
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: