Fanteziile sexuale

Ce sunt fanteziile sexuale si cum ne afecteaza ele viata? Invata cum sa te folosesti de imaginatie pentru a-ti imbogatii viata amoroasa cu ajutorul fanteziilor sexuale. Pana la urma sexualitatea porneste de la creier.
  • Publicat:
Fanteziile sexuale
Fanteziile sexuale

Ce sunt fanteziile sexuale?
Fanteziile reprezinta o parte fundamentala a naturii umane. Unii dintre noi ne putem pierde aceasta capacitate de a folosi imaginatia odata cu inaintarea in varsta. Chiar daca reusim sa ne controlam imaginatia in timpul zilei, toate pasiunile subconstiente se pot manifesta in timpul somnului.

Sa intelegem fanteziile
Exista o paleta foarte larga de preferinte in ceea ce priveste fanteziile sexuale, dar multi oameni se simt inconfortabil cu propriile fantezii sexuale de teama de a nu fi priviti cu reticenta de catre ceilalti.  Fanteziile sexuale ar putea reprezenta un aspect inconstient al mintii noastre. De exemplu, fanteziile legate de a fi dominat intr-o relatie sexuala ar putea avea legatura cu dorinta de a experimenta sexualitatea fara a implica prea multa responsabilitate. Dar fanteziile pot avea si o alta caracteristica. Ele pot implica ceva ce nu putem face in realitate. De exemplu ar fi fantezia de a face sex intr-un loc public sau cu o anumita persoana. Cateodata acestea reusesc sa ne excite tocmai pentru ca nu sunt reale si pentru ca de cele mai multe ori nu ne sunt permise.  

Fanteziile cu alte persoane
Multi oameni se tem ca a visa cu ochii deschisi la o relatie sexuala cu o alta persoana decat partenerul de viata este echivalent cu a insela. Mai exista credinta ca o astfel de fantezie poate insemna ca actualul partener nu ne mai atrage din punct de vedere sexual. In realitate, nu este deloc asa. Studiile au aratat ca cei care au fantezii cu alte persoane decat partenerul de viata sunt implicati in relatii stabile si fericite. In acest fel mintea exploreaza ceea ce corpului ii este interzis.

Beneficiile fanteziilor
Sexul in general porneste de la creier. Deci o imaginatie activa poate insemna ca esti pregatit pentru sex chiar daca fizic nu s-a intamplat nimic. Unele persoane considera ca o activitate imaginara bogata in ceea ce priveste fanteziile sexuale poate fi benefica pentru viata sexuala a unui cuplu. Aceasta poate fi de ajutor daca partenerul tau nu este la fel de activ sexual si aventuros ca tine.

Daca nu poti sa iti pui fanteziile in practica, le poti considera ca o modalitate de a experimenta mental si de a-ti mari dorinta sexuala in momente in care libidoul tau se afla la un nivel destul de scazut. In terapia psihosexuala, fanteziile sunt folosite pentru a bloca gandurile si imaginile ce nu ajuta la o buna concentrare asupra placerii sexuale.

Daca iti este greu sa ai fantezii sexuale, poti invata. Te poti folosi cartile si al filmele erotice. Important este sa descoperi ceea ce te excita si sa te folosesti de aceasta pentru a adauga un strop de pasiune vietii tale sexuale.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Orgasmul, biletul pentru al noualea cer
Orgasmul, biletul pentru al noualea cer
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: