Mancarea nesanatoasa, dusmanul spermatozoizilor

Factori care deterioreaza calitatea spermei sunt variatiile hormonale si supraincalzirea testiculelor cauzata de acumularile de grasime...
  • Publicat:
Mancarea nesanatoasa, dusmanul spermatozoizilor
Mancarea nesanatoasa, dusmanul spermatozoizilor

Ultimele tratamente pentru tratarea infertilitatii constau nici mai mult nici mai putin decat intr-o dieta sanatoasa.

O echipa de cercetatori a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a observat ca cele mai multe probleme legate de fertilitate sunt reclamate de persoane obeze, in speta barbati a caror sperma s-a dovedit a fi de calitate foarte slaba.

La aceasta descoperire se mai adauga si cateva informatii deloc imbucuratoare pentru femei: o data ce au trecut pragul obezitatii, exista riscuri mari ca si ele sa-si piarda capacitatea de reproducere.

Potrivit unui studiu ce a luat in calcul 2.037 de clienti ai Centrului de Fertilizare Aberdeen din Scotia, barbatii cu indicele masei corporale (IMC) normal produc sperma de calitate superioara celor sub sau supraponderali. Ghiyath Shayeb, medic in cadrul Universitatii Aberdeen din Scotia si reprezentant al grupului de cercetatori a explicat ca aceste descoperiri conduc catre concluzia ca barbatii care isi doresc sa aiba copii ar trebui sa isi mentina greutatea in limite normale.

Calculeaza-ti si tu IMC-ul acum!

Problemele in cazul obezilor sunt multiple, insa principalii factori care deterioreaza calitatea spermei sunt variatiile hormonale si supraincalzirea testiculelor cauzata de acumularile de grasime. Pe de alta parte insa este posibil ca stilul de viata si dieta care au condus catre obezitate sa fie direct responsabile si pentru problemele de fertilitate in cazul barbatilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”