Corina Dănilă: dieta cu care a slăbit 19 kg

Corina Dănilă a slăbit 19 kilograme cu dietă strictă. Iată alimentele la care vedeta a renunţat şi cum arată programul de viaţă cu ajutorul căruia a ajuns la 57 de kg!
  • Publicat:
Corina Dănilă: dieta cu care a slăbit 19 kg

A urmat un promgram strict şi a reuşit să slăbească 19 kg într-un timp scurt. Am aflat de la Corina Dănilă care sunt alimentele pe care le-a exclus din regimul său de viaţă, ce dietă urmează, care este slăbiciunea sa culinară şi ce regrete are. De asemenea, vedeta TVR ne-a vorbit şi despre întâlnirile speciale pe care le-a bifat la emisiunea pe care o realizează, Ieri, azi, mâine.

Ce se întâmplă, doctore?: Corina, câte kilograme te-ai îngrăşat cel mai mult de-a lungul timpului şi cum ai reuşit să scapi de ele?

Corina Dănilă: Cred că în perioada în care am fost însărcinată am avut cele mai multe kg, firesc, de altfel. În ultima perioadă ajunsesem însă la 76 kg şi aveam probleme de sănătate legate de coloană. Am mers la Clinica Bio Terra Med, iar specialiştii de acolo au avut grijă să schimb multe dintre obiceiurile mele alimentare, dar am urmat şi un program de exerciţii specifice sub îndrumarea lor, astfel am ajuns acum la 57 de kg şi mă simt foarte bine.

Corina Dănilă: dieta

CSID: Care este dieta pe care ai urmat-o?

Corina Dănilă:  Merg în continuare la fizioterapie, kinetoterapie şi am grijă de alimentaţie. Programul pe care l-am urmat şi pe care-l urmez în continuare se cheamă „Good Life”şi poate fi accesat pe site-ul clinicii, acolo sunt deteliate toate informaţiile de specialitate, care pot fi utile celor care doresc o schimbare în bine a modului de alimentaţie şi a stilului de viaţă în general.

Toţi specialiştii cu care lucrez au făcut practic minuni: de la modul de gândire, la alimentaţie, la felul în care fac mişcare sau mă odihnesc. Programul include obligatoriu analize detaliate şi învăţarea unui stil de alimentaţie sănătos, sub îndrumarea unui specialist nutriţionist. Am făcut toate analizele, inclusiv marcării tiroidieni, şi am lucrat cu Dr. Andreea Suvoiata, un medic excelent, căruia îi mulţumesc!

Corina Dănilă: la ce alimente a renunţat

CSID: Alimentele pe care le-ai exclus din regimul tău de viaţă?

Corina Dănilă:  Zahărul, produsele procesate, prăjelile.

CSID: Carne sau produse vegetariene? Cum arată stilul tău de viaţă?

Corina Dănilă:  Şi carne şi vegetale, obligatoriu. Farfuria mea conţine întotdeauna şi proteine animale, dar şi vegetale.

CSID: Concret, ce mănânci?

Corina Dănilă:  Carne de porc, vită, peşte, ouă, lactate (iaurt, chefir, brânză, caşcaval), salată verde, roşii, castraveţi, ridichi, ceapă, dovlecei, ciuperci, conopidă, broccoli, seminţe, ulei de măsline, fructe şi toooot felul de condimente. Gătesc la cuptor, fiert sau tras la tigaie.

CSID: Până să ajungi la nutriţionist, care era dieta pe care o aplicai cel mai des?

Corina Dănilă:  Nu am aplicat o dietă anume, niciodată. Nici nu cred în miracolul unei diete rapide. Întotdeauna este ceva care forţează organismul şi asta poate avea repercusiuni în timp. În plus, poate să apără efectul yo-yo.

CSID: Mergi la sală? Ce parte a corpului lucrezi cel mai des?

Corina Dănilă:  Da, la kinetoterapie fac cel mai des bandă, însă nu am voie să alerg, ci pot doar să am un ritm alert în plan înclinat. Fac seturile de exerciţii specifice, sub atenta îndrumare a kinetoterapeuţilor. Fizioterapia este minunată cu Ionela Preda, pe care pur şi simplu o iubesc. Execută pe mine, cu maxim succes, procedurile de shockwave şi radiofrecvenţă.

CSID: Eşti adepta regimului cu mâncatul la ore fixe?

Corina Dănilă:  Am învăţat să mănânc atunci când îmi este foame, puţin şi destul de des, minim cinci mese pe zi. Plec de acasă cu caserolele cu mâncare sau cu iaurt/ chefir/ fructe, în funcţie de programul meu de peste zi şi de ce anume am chef să mănânc. Îmi pregătesc de seară şi dimineaţă mi le iau cu mine.

CSID: Dulciurile mai fac parte din regimul tău de viaţă?

Corina Dănilă:  Mănânc fructe, aşa că îmi iau fructoza direct din ele, dar mănânc şi îngheţată îndulcită cu ştevie sau îmi cumpăr din când în când dulciuri de la raioanele speciale, fără zahăr.

CSID: Când găteşti, ce îţi iese cel mai bine?

Corina Dănilă:  Soufle de conopidă. Ai mei se ling pe degete, la propriu, de gustos ce e. Pentru soufle-ul de conopidă, folosesc o conopidă de aprox 1 kg, opărita şi tăiată bucăţi, pusă într-un vas în cuptor la 180 de grade, aproximativ 35 min, după ce se toarnă deasupra amestecul a 8 ouă, 6 iaurturi greceşti de 2 % grăsime, 50 g de telemea light rasă, mult mărar tocat mărunt, piper şi sare grunjoasă, toate măcinate. Este uşor de făcut şi destul de rapid!

 

CSID: Care este parfumul de care nu te desparţi?

Corina Dănilă:  Reve Indien, Fragonard

Corina Dănilă: ce face ca să nu aibă celulită

CSID: Ce faci pentru celulită, vergeturi?

Corina Dănilă:  Vergeturi nu am avut şi nu mă lupt cu această problemă. În schimb, celulita este o luptă continuă şi încerc s-o combat cu alimentaţie sănătoasă, sport şi procedurile de scockwave şi radiofrecvenţă, despre care am vorbit.

CSID: Care sunt intervenţiile la care ai recurs până acum?

Corina Dănilă:  Nu am recurs la intervenţii, însă nu sunt împotriva lor. Când voi considera că este cazul, probabil că voi face.

CSID: Care a fost primul tău job şi ce ai făcut cu primii bani câştigaţi?

Corina Dănilă:  Primii mei bani au fost câştigaţi în prima luna de angajare la Televiziunea Română, în 1994, şi s-au dus pe ore la şcoala de şoferi şi pe lentile de contact, ca să scap de ochelari, având miopie.

CSID: Care a fost cel mai emoţionant moment petrecut la emisiunea pe care o prezinţi la TVR2, Ieri, azi, mâine?

Corina Dănilă:  Aproape în fiecare ediţie invitaţii trec prin momente emoţionante, aşa că mi-ar fi greu să aleg doar un moment. Special a fost atunci când Tudor Gheorghe ne-a surprins venind în studioul nostru însoţit de taraful domniei sale şi au cântat cum numai ei pot s-o facă! Emoţionantă a fost întâlnirea cu meşterul Albulescu, fiind chiar ultima emisiune de televiziune în care a fost prezent.. Întâlnirile cu Stela Popescu au fost deosebite.. Multe momente frumoase, amintiri dragi sufletului meu..

 CSID: Se mai anunţă vreun proiect cinematografic? La teatru unde te putem vedea?

Corina Dănilă:  Aştept şi-mi doresc mult un rol în cinematografie sau în seriale de televiziune. La teatru, joc în „O căsnicie liniştită”, la Teatrul Elisabeta, în „Autorul e în sală”, la Teatrul Dramaturgilor Români, în „Paganini”, la Teatrul Metropolis şi în „Totul despre femei”, cea mai recentă premieră la Teatrul Arte dell’ Anima.

CSID: Care a fost cea mai drastică schimbare pe care a trebuit să o faci pentru un rol?

Corina Dănilă:  Din brunetă convinsă am devenit blondă cu şuviţe, pentru Ana Dogaru, din „Numai Iubirea” .

 

CSID: Unde vei merge în vacanţă în acestă vară?

Corina Dănilă:  Avem o vară plină de evenimente, de la examenele pentru clasa a noua, înscrierea la liceu, un program întreg. Voi merge însă cu fiica mea la munte şi la mare.

CSID: Cu ce te-a surprins fiica ta de curând?

Corina Dănilă:  În această vară, Rianna a susţinut examenele de capacitate şi a avut un rezultat foarte bun. Am avut emoţii, chiar dacă ştiam că se va descurca foarte bine.

CSID: Ce regreţi cel mai mult?

Corina Dănilă:  Ha, ha… că n-are ziua decât 24 de ore, întotdeauna aş face ceva în plus!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Diana Munteanu: dieta pe care o respectă
Diana Munteanu: dieta pe care o respectă
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”