5 lucruri care îţi cresc cheful de sex

Dacă libidoul tău e la cele mai scăzute cote, există câteva lucruri pe care le poţi face pentru a avea din nou chef de sex. Citeşte articolul şi vezi care sunt.
  • Publicat:
5 lucruri care îţi cresc cheful de sex

Cheful de sex ţi-a dispărut fără să îţi dai seama. În primul rând, nu te stresa prea mult, este cât se poate de normal, mai ales dă eşti într-o relaţie cu aceeaşi persoană de mult timp. De fapt, până la 43% dintre femei au o dorinţă sexuală scăzută, odată cu trecerea anilor, în timp ce aproximativ 10% se confruntă cu o tulburare de dorinţă sexuală hipoactivă (HSDD) sau cu o lipsă totală de interes pentru sex, potrivit unui studiu din 2013.

Dar, chiar dacă este un lucru comun,  un libido scăzut poate fi extrem de frustrant, mai ales atunci când încerci să îţi dai seama ce ai de făcut pentru ca lucrurile să revină la normal. Procesul poate fi foarte dificil, deoarece există atât de mulţi factori care joacă un rol în ceea ce priveşte motivul pentru care libidoul a dispărut.  Câţiva dintre cei mai comuni sunt: ai trecut printr-o schimbare majoră în viaţa ta, precum mutatul într-un alt oraş, sau un job nou, ai început un tratament medicamentos sau ai o afecţiune ce are ca efect secundar scăderea dorinţei sexuale.

Este important să reţii că faptul că ai un libido scăzut nu este întotdeauna o problemă. Dacă tu şi partenerul tău sunteţi în regulă cu mai puţine partide de sex faţă de cum eraţi obişnuiţi, atunci nu trebuie să vă faceţi griji. Dar dacă eşti permanent la vânătoare pentru stare de spirit potrivită pentru a face sex şi aceasta este greu de găsit, există câteva strategii care te pot ajuta pentru a-ţi stimula dorinţa sexuală.

Ia în serios preludiul

Majoritatea oamenilor trec direct la sex, dar 15-20 de minute de preludiu sunt esenţiale pentru construirea dorinţei. Odată ce aţi petrecut ceva timp sărutându-vă şi atingându-vă, dorinţa va creşte rapid atât din punct de vedere emoţional, cât şi din punct de vedere fizic. Nu doar că te vei simţi mai conectată cu partenerul, dar şi vaginul se va lubrifia mai mult, deci sexul va fi semnificativ mai plăcut, ceea ce vă sporeşte şansele de a dori să o faceţi din nou.

Cunoaşte-ţi corpul

Iată o întrebare pe care nu ţi-a pus-o nimeni până acum, dar răspunsul la ea reflectă exact relaţia pe care o ai cu corpul tău. Ţi-ai văzut vreodată propriul clitoris sau ai fost măcar curioasă cu arată? Familiarizarea cu propria anatomie şi masturbarea sunt factori esenţiali pentru a şti exact cum îţi place să fii atinsă, deci să maximizezi nivelul de plăcere din timpul partidelor de sex, ceea ce va duce şi la o creştere a dorinţei sexuale.  

Petrece mai mult timp cu partenerul

Sexul de calitate ar trebui să fie spontan şi să se întâmple pur şi simplu, nu? Nu întotdeauna, deoarece pentru femei, unul dintre factorii cheie este intimitatea emoţională. Asta pentru că sexul nu înseamnă doar împingerea fizică a butoanelor corecte – trebuie să te simţi mişcată şi  mental, conform studiilor. Dacă te simţi simţiţi aproape emoţional de partenerul tău, este mult mai probabil să îţi doreşti să faci sex. Cum poţi ajunge la starea asta? Programaţi o noapte săptămânală pe care să o petreceţi doar voi doi. Fără copii, deadline-uri sau alte griji. Este un început destul de bun şi rezultatele se vor vedea rapid.

Vorbeşte despre sex

Comunicarea, în general, este dificilă. Să vorbeşti despre sex? Şi mai greu. Oamenii au dificultăţi în a spune ceea ce le place, modul în care doresc să fie abordaţi şi când doresc să fie abordaţi, spun psihologii. Doar că nu vei afla niciodată astfel de informaţii fără să întrebi. Şi cum în focul pasiunii numai de discuţii nu îţi arde, cel mai bine este să abordezi subiectul în afara dormitorului. Pe măsură ce devii mai confortabil cu subiectul, aceste conversaţii vor da loc în cele din urmă unor subiecte mai intime cum ar fi ce îţi place mai exact să faci şi cum să obţii din ce în ce mai multă plăcere.

Mergi la medic

Dacă ai făcut tot ce depinde de tine şi chef de sex tot nu ai, poate este momentul să mergi la medic, pentru un control complet al sănătăţii, ca să te asigur că nu o problemă fizică este cea care te-a adus în situaţia asta, sau, dacă este, să găsiţi împreună o soluţie. Sunt o mulţime de condiţii medicale care pot avea printre efectele secundare un libido scăzut: tulburările de somn, depresiile, diabetul, bolile endocrine. Verifică dacă nu cumva una dintre aceste afecţiuni este responsabilă pentru lispsa ta de chef de sex.

Foto: 123rf.com

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”