Alina Puşcaş: Adopt des dieta cu multe legume şi salată verde

Alina Puşcaş are câteva secrete la care apelează pentru a-şi menţine silueta. Vedeta Antenei1 a renunţat la prăjeli, la dulciuri şi la pâine, dar mizează pe legume şi salate.
  • Publicat:
Alina Puşcaş: Adopt des dieta cu multe legume şi salată verde

Fie că o ştii de la Te cunosc de undeva sau îi urmăreşti prestaţiile actoriceşti în serialul Fructul Oprit, difuzat de Antena1, Alina Puşcaş nu te poate lăsa indiferent. Despre regimul pe care îl ţine pentru a-şi păstra formele, alimentele la care a renunţat şi ritualul ei de îngrijire, Alina ni s-a destănuit într-un interviu.

Ce se întâmplă, doctore?: Câte kilograme te-ai îngrăşat cel mai mult în timpul celor două sarcini şi cum ai reuşit să scapi de ele?

Alina Puşcaş: În cea de-a doua sarcină m-am pricopsit cu 14 kg în plus şi nici până acum nu am reuşit să scap de ultimele două. Restul kilogramelor le-am dat destul de uşor, începând cu cele 8 lăsate în maternitate (chiar la naştere) şi restul printr-o alimentaţie ceva mai controlată (dar nu suficient de riguroasă) şi sport atunci când timpul îmi permitea. Recent, am început sã merg săptămânal la masaj, asta pentru a scăpa de partea cea mai păcătoasă dintre toate, şi anume celulita.

CSID: În general, ce faci ca să arăţi aşa?

Alina Puşcaş:  Când eram ceva mai tânără (pânã în 25 de ani) era suficient să mănânc foarte puţin 2-3 zile şi scăpam instant de kilogramele în plus. După 25 de ani, totul a început să se schimbe şi nu am mai putut apela la aceeaşi procedurã.

Acum, la 34 de ani şi 2 sarcini, este şi mai greu, în special pentru că nu mai am suficientă răbdare şi timp să mă ocup de mine. Bineînţeles că am perioade când mă supăr şi reuşesc să îmi ţin disciplina culinară şi sportivă cam o lunã, după care iar mă focusez pe alte probleme.

Cu siguranţă  îmi voi regla din nou ritmul până la urmă, iar disciplina culinară şi sportul vor redeveni un must în programul meu zilnic.

CSID: Faci sport?

Alina Puşcaş:  Obişnuiam înainte de sarcini să merg 5 zile din 7 la sală.  Acum, după cele două sarcini, am săptămâni când îmi impun sã merg la sală orice s-ar întâmpla şi reuşesc să merg de 3-4 ori pe săptămână. Sunt şi situaţiile în care muncind şi la serial, şi la emisiune, şi la businessul meu, şi acasă cu familia…chiar nu mai găsesc puterea sau interesul să mai ajung şi la sală.

CSID: Ai renunţat şi la o serie de alimente?

Alina Puşcaş:  Definitiv, am exclus prăjelile…ştiu cât sunt de nocive (chiar dacă sunt gustoase). Parţial, am eliminat din alimentaţie pâinea şi prãjiturile care conţin mult zahãr. De exemplu, am început să gătim acasă clătite cu lapte de soia, fără zahăr (pentru a obţine acea dulceaţă a lor, punem în compoziţie măr ras, aşa înlocuim zahărul procesat).

Cum arată meniul tău într-o zi?

Alina Puşcaş: Dimineaţa beau o cafea cu puţin lapte (fãrã zahăr), un pahar mare de apă plată, o bananã sau un iaurt cu musli. La prânz (dacã nu am timp sub nicio formã sã mãnânc) ţin mereu la mine un Protein Bar, cu care înlocuiesc o masă. Dacă am timp, cu siguranţă mănânc o salată sau o supă şi un fel principal cu carne. Paste mănânc rar, pentru că sunt carbohidraţi şi numai asta nu e indicat pentru celulită şi kilograme în plus.

Seara încerc să mănânc tot o salată, dar fãcută de mine, cu destul de multe ingrediente ( salată verde, roşii, ceapă verde, porumb, caş sau telemea, rucola, spanac, ton, ardei, condimente, ulei de măsline şi oţet).

CSID: Care este dieta pe care o adopţi cel mai des?

Alina Puşcaş:  Cea cu multe legume şi salată verde, în cele mai inedite combinaţii de ingrediente, multă apã (în jur de 3 litri), ceaiuri. Exclud pâinea şi dulciurile.

CSID: Crezi în regimul acela cu mâncatul la ore fixe?

Alina Puşcaş:  Da, cred în el. L-am aplicat şi eu la un moment dat şi a dat roade, aşa cum am văzut că dădea roade şi la Anca Ţurcaşiu. În timpul participării ei la “Te cunosc de undeva!”, ea era singura persoanã care, indiferent de ceea ce se întâmpla pe scenă sau ce lucruri avea de rezolvat, fãcea o pauzã de 20 de minute şi lua masa. Mi-a spus că face asta de ani de zile şi sincer, la felul în care arată, chiar cred că regimul funcţionează.

CSID: Carne sau produse vegetariene? Cum arată stilul tău de viaţă?

Alina Puşcaş:  Am avut o perioadã în care am fost vegetariană ( cam un an şi jumãtate), dar nu am simţit o schimbare majoră. Dimpotrivă, mâncam mai mult şi îmi era mai des poftă de dulciuri, aşa că am revenit la varianta omnivoră.

 CSID: Ai renunţat de tot la dulciuri sau este exclus?

Alina Puşcaş:  Nu am renunţat la dulciuri şi nu cred că voi reuşi vreodatã (chiar dacă mi-aş impune sã renunţ la ele), pentru că îmi plac foarte mult. Încerc să nu exagerez cu ele şi să caut mereu opţiuni cât mai sănătoase.

CSID: De câte ori pe săptămână mănânci prăjituri?

Alina Puşcaş:  Hm, cam de 3-4 ori pe sãptãmânã. Şi de câte ori se iveşte ocazia.

CSID: Ai fost vreodată la nutriţionist?

Alina Puşcaş:  Nu, niciodată. Am ştiut cum să-mi aleg singură alimentaţia, observând şi constatând reacţiile corpului. Momentan mi-a ieşit, când nu mai funcţionează, poate că voi apela şi la un nutriţionist.

CSID: Când găteşti, care este preparatul ce nu lasă pe nimeni indiferent?

Alina Puşcaş: Hahaaa, ciorba de fasole cu afumătură şi pastele de casă cu creveţi şi sos de vin alb şi usturoi.

 

CSID: Care este parfumul de care eşti iremediabil îndrăgostită?

Alina Puşcaş: Sincer, mi-au trebuit 34 de ani sã ajung sã-mi “întâlnesc” PARFUMUL de care sunt iremediabil îndrăgostitã – Baccaret Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian!

CSID: Ce foloseşti pentru păr?

Alina Puşcaş: Cred că secretul părului meu nu este nici şamponul, nici tratamentul de păr, ci faptul că nu l-am vopsit niciodatã. Aşadar, luciul părului meu este natural (cu sau fără mãşti de păr) şi sper sã nu fiu nevoitã încă ceva timp de acum încolo sã îl vopsesc. Sunt foarte mulţumitã de el. Cât despre şampoane, le folosesc pe cele din comerţ ( nimic improvizat), de la Biotherm, Vichy sau Kerastase.

CSID: Cum îţi protejezi tenul vara?

Alina Puşcaş:  Zi de zi, sub pudră sau fond de ten, folosesc cremă cu factor de protecţie 50 şi de câte ori îmi aduc aminte (5/6 ori pe zi ) îmi pulverizez apă termală peste machiaj, asta pentru hidratare.

CSID: Ce faci pentru celulită, vergeturi?

Alina Puşcaş:  Pentru vergeturi am încercat să fac destul de multe, dar fără niciun rezultat. Am şi vorbit sincer cu un dermatolog extraordinar şi mi-a spus să nu mai arunc banii pe fereastrã pentru că vergeturile, aceste rupturi ale ţesutului cutanat, nu vor dispărea niciodată. Pentru celulitã, am început recent sã fac masaj săptămânal şi, bineînţeles, fac eforturi şi la nivel de alimentaţie.

CSID: Care sunt intervenţiile la care ai recurs până acum?

Alina Puşcaş: O operaţie la sâni, în 2010, şi o intervenţie cu laser pentru venele sparte de pe picioare (din cauza sarcinii).

 

CSID: Ce ai făcut cu primii bani câştigaţi? Care a fost primul tău job?

Alina Puşcaş: Cred că am luat un frigider în casã, pentru că tocmai mă mutasem în Bucureşti cu mama mea. Primul meu job a fost în modeling.

CSID: Când ai fost ultima oară la medic? De ce?

Alina Puşcaş: Anul trecut, când am constatat că aveam parte de tot felul de ameţeli spontane. Mi-am fãcut un RMN, dar s-a constatat că nu aveam absolut nimic. Între timp, mi-au dispărut şi ameţelile.

CSID: Ce regreţi cel mai mult?

Alina Puşcaş:  Regret că nu am avut ocazia să studiez muzica, un instrument sau să fiu chiar solist vocal. Sunt aproape sigură că aş fi reuşit să-mi modelez vocea şi să fac performanţă.   

CSID: Ultima investiţie bifată?

Alina Puşcaş:  Ultima investiţie, care este şi cu bătaie lungă, este brandul LIN/ Apparel, o afacere deschisă alături de Mihaela Glăvan.

CSID: Unde îţi place să mergi în vacanţă? Unde vei merge în acestă vară?

Alina Puşcaş:  Cred că îmi place oriunde, numai să fie vacanţã, departe de trafic şi de polare. Anul acesta am fost deja în Israel şi în China. Urmează 4 zile în Napoli şi Ischia, vreo 4 zile în Mykonos şi vreo 4 zile pe Coasta de Azur. Preferăm vacanţele scurte şi dese.

CSID:Ce e dragostea pentru Alina Puşcaşu? Dar fericirea?

Alina Puşcaş:  Dragostea este neapărat legată de fericire, în cazul meu, iar pentru mine ele înseamnă: partenerul care să-mi ofere iubire, multă iubire, echilibru, o familie frumoasă, dorinţa de sacrificiu neimpus, atenţii spontane, împlinirea profesională care vine dintr-un drag de a face acea meserie, cu atât mai mult cu cât şi simţi aprecierea celor din jur.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”