Manichiura perfectă: 3 sfaturi de care să ţii cont

Manichiura perfectă este uşor de realizat şi acasă, dacă ţii cont de câteva sfaturi şi trucuri utile.
  • Publicat:
Manichiura perfectă: 3 sfaturi de care să ţii cont

Mâinile spun multe despre o persoană, aşa că o manichiură impecabilă poate fi cartea ta de vizită oricând. Doar că este destul de complicat nu doar să obţii o manichiură perfectă, ci mai ales să o păstrezi mai multă vreme, cu atât mai mult cu cât trebuie să te ocupi şi de tot felul de treburi casnice, care o pun în pericol. Iată câteva sfaturi şi trucuri pentru a-ţi păstra unghiile aşa cum le doreşti, fie că ţi-ai făcut manichiura acasă sau la salon.

Protejează-te de inamicii naturali ai manichiurii

Treburile casnice sunt adevărate provocări pentru manichiură, aşa că împrieteneşte-te la cataramă cu mănuşile de menaj. Cumpără-ţi câteva perechi pe care să le ai tot timpul acasă şi foloseşte-le când speli vase, când ai treabă în grădină sau doar la ghivecele cu plante de pe balcon sau dacă vopseşti, pictezi sau faci alte lucruri care implică substanţe care îţi pot păta mâinile, deci şi unghiile.  Înlătură etichetele de preţ cu o lingură în loc de unghii şi nu le folosi niciodată pentru acţiuni care implică forţă. Foloseşte săpun lichid blând în locul celui clasic şi ai grijă ca folosirea unei creme de mâini să facă parte din rutina ta zilnică, pentru a le proteja şi pentru a avea cuticule moi.

Alege-ţi culoarea ojei în funcţie de nuanţa pielii

Unghiile vopsite în roşu aprins te fac să araţi ca un vampir în convalescenţă sau arată incredibil de hot? Răspunsul va fi mereu în nuanţa pielii tale. este în tonul pielii. Pentru piele cu tonuri albastre, alege roz, violet profund, fucsia sau roşu cireaşă. Pentru tonuri  măslinii sau galbene, alege  bej sau alb, ciocolată şi corai. Înainte de a o aplica pe unghii, testează o nuanţă despre care nu ştii dacă ţi se potriveşte, lipind o bandă transparentă peste unghie şi aplicând oja peste.

Alege forma unghiei care te avantajează

Ar trebui să porţi unghii scurte şi pătrate sau lungi şi ascuţite? Dacă răspunsul la această întrebare nu este unul evident, poţi miza pe forma ovală a unghiilor cu care nu ai cum să dai greş, indiferent de forma degetelor. Dacă vrei să îndulceşti aspectul mâinilor, alege o formă rotundă a unghiilor, în timp ce unghiile pătrate arată cel mai bine pe degetele lungi. Nişte unghii pătrate cărora le rotunjeşti colţurile îţi vor face degetele să pară mai lungi.

Foto: pixabay.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Top 5 alimente pentru un păr sănătos
Top 5 alimente pentru un păr sănătos
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”