Simona Pătruleasa: Am apelat la o intervenţie ca să rezolv o problemă, dar rezultatele nu au fost cele dorite

La aproape 44 de ani, Simona Pătruleasa pare să deţină secretul unei vieţi sănătoase. Ştirista de la Kanal D a exclus pâinea şi zahărul din alimentaţie, urmează un program riguros de fitness şi se ţine departe de dulciuri, iar rezultatele sunt pe măsură. Despre modul în care se menţine în formă, ritualul de frumuseţe şi intervenţiile chirurgicale la care a recurs, Simona ne-a povestit într-un interviu.
  • Publicat:
Simona Pătruleasa:  Am apelat la o intervenţie ca să rezolv o problemă, dar rezultatele nu au fost cele dorite

La aproape 44 de ani, Simona Pătruleasa pare să deţină secretul unei vieţi sănătoase. Ştirista de la Kanal D a exclus pâinea şi zahărul din alimentaţie, urmează un program riguros de fitness şi se ţine departe de dulciuri, iar rezultatele sunt pe măsură. Despre modul în care se menţine în formă, ritualul de frumuseţe şi intervenţiile chirurgicale la care a recurs, Simona ne-a povestit într-un interviu.

Ce se întâmplă, doctore?: Câte kilograme te-ai îngrăşat cel mai mult şi cum ai reuşit să scapi de ele?

Simona Pătruleasa: Cele mai multe kilograme le-am luat pe durata sarcinii, în jur de 12 kg, dar nu am fost niciodată îngrijorată. Tot ce mi-am dorit este ca fiica mea, Ingrid, să fie sănătoasă. Am scăpat de surplusul de kilograme având grijă să am o alimentaţie sănătoasă.

CSID: Care a fost expresia cu care fiica ta te-a lăsat fără cuvinte?

Simona Pătruleasa: Cred că în fiecare zi aud din partea lui Ingrid o expresie care mă lasă efectiv fără replică. Dacă ar fi să îmi amintesc una care m-a impresionat aceea este: „De ce Dumnezeu nu o ajută şi pe o bătrânica asta?”. Era vorba despre o femeie în vârstă pe care o găseam duminica lânga zidul bisericii unde mergem.

 

CSID: Cum reuşeşti să îţi păstrezi silueta?

Simona Pătruleasa: Nu fac lucruri deosebite. Sunt atentă la ceea ce mănânc, am eliminat pâinea şi dulciurile. Fac o derogare în acest sens doar la sfârşit de săptămână. Am pus câteva kilograme în plus în ultima perioadă, iar asta pentru că n-am mai făcut sport şi nici nu am mai fost atât de atentă ca în alţi ani, dar am decis să încerc o dietă şi un program de sport. Şi încerc să mănânc în fiecare zi cât mai sănătos.

CSID: Mergi la sală? Ce parte a corpului lucrezi cel mai des?

Simona Pătruleasa: Nu merg la sală, asta pentru că nu am foarte mult timp liber. Mi-a făcut Carmen un program de sport destul de riguros, pe care îl urmez cu stricteţe, dimineaţa, acasă. Mi-am achiziţionat tot ce-mi trebuie pentru a lucra toate grupele de muşchi: gantere, stepper, săculeţi pentru picioare.

CSID: Ţi-ai studiat vreodată ADN-ul? Ce ai aflat?

Simona Pătruleasa: Sunt un om curios şi da, mi-am studiat ADN-ul. Spre surprinderea mea am aflat că pot mânca şi cartofi prăjiţi, pe care îi ocoleam de fiecare dată, dar şi că mierea, care îmi place foarte foarte mult, nu e foarte bună pentru organismul meu.

CSID: Care este parfumul de care eşti iremediabil îndrăgostită?

Ani de zile am folosit „Coco Mademoiselle” de la Chanel, iar acum variez. Am 3, 4 parfumuri pe care le folosesc în funcţie de starea pe care o am şi de anotimp.

CSID: Ce foloseşti pentru păr? Produse din comerţ sau ai o reţetă moştenită?

Simona Pătruleasa: De mică am aflat de la mama mea cât de bună este apa de la urzicile sau nucile fierte. Mi-am făcut măşti cu ou şi, la final, când părul era curat, l-am clătit cu acea apă. Îmi vopsesc doar rădăcina, foarte rar tot părul şi încerc să-l protejez cât pot. Vara folosesc o loţiune de protecţie şi produse profesionale de hidratare sau protecţie precum „Nashi Argan”, „Botanicals” de la L’oreal, sau uleiul de la Kerastase, „Elixir Ultime”, pentru că mă coafez aproape zilnic.

CSID: Cu ce îţi cureţi tenul?

Simona Pătruleasa: Sunt foarte atentă la acest aspect. Profesia îmi impune să mă machiez aproape zilnic şi urmez zilnic un adevărat ritual de demachiere şi curăţare a tenului. Folosesc spuma de curăţare de la „Avene”, apoi apă micelară pentru piele sensibilă de la „Garnier. Crema de noapte este de la”Mario Bădescu”, îmbogăţită cu colagen sau „Filorga” pentru regenerare. Pentru un ten luminos folosesc fiolele de la Babor.

CSID: Ce ai făcut cu primii bani câştigaţi? Care a fost primul tău job?

Simona Pătruleasa: Am debutat în campul muncii ca înţătatoare şi am lucrat şase ani în sistemul educaţional. Cu primii bani îmi amintesc că mi-am cumpărat un televizor.

CSID: Ai încredere în sistemul medical din România?

Simona Pătruleasa: Da, am încredere, pentru că avem medici foarte bine pregătiti, doriţi de altfel în întreaga lume. Problema noastră sunt spitalele de stat în care nu s-a mai investit şi care sunt într-o stare jalnică. Mi-aş dori să înţelegem cât de important este sistemul de sănătate pentru o naţiune şi să se investească mai mult în el.

CSID: Când ai fost ultima oară la medic? De ce?

Simona Pătruleasa: Am fost la medic chiar astăzi, când vorbim, cu Ingrid. A răcit şi tuşeşte destul de rău.

CSID: Ai trecut vreodată pe lângă moarte? Cum s-a întâmplat?

Simona Pătruleasa: Da, şi a fost un moment teribil. Eram în primii ani în sistemul de învăţămant. Autobuzul în care mă aflam în drum spre casa mergea cu viteză şi, într-o curbă, a intrat în plin într-o altă maşină care venea din sens opus. Am avut o presimţire că se va întâmpla ceva rău şi mă ţineam cât puteam de tare de scanul din faţa mea. Impactul a fost devastator. Un om a murit, altul a rămas infirm. Dumnezeu a avut grijă de mine atunci, dar o săptămână nu am avut curaj să urc în autobuz pentru a merge la serviciu.

CSID: Care au fost trăirile care te-au marcat la 20, 30, la 40 de ani?

Simona Pătruleasa: La 20 de ani am venit în Bucureşti si m-a marcat această mutare, pentru că nu credeam că o să mă obişnuiesc cu acest oraş, mi se părea aglomerat şi cu un trafic infernal. La 30 de ani viaţa mea s-a schimbat radical în urma unui interviu care m-a propulsat pentru prima dată în postura de prezentator TV. La 40 de ani eram deja mămică, iar de atunci trăiesc cele mai frumoase momente!  Chiar dacă fac 44 de ani spre finalul anului, mă bucur de tot ce mi-a dat Dumnezeu, pentru că mi-a oferit mai mult decât aş fi sperat.

CSID: Ce regreţi cel mai mult?

Simona Pătruleasa: Nu este neapărat un regret, dar mi-ar fi plăcut să o am pe Ingrid mai devreme. Acum realizez că până la ea viaţa mea a fost pustie.

CSID: Ultima investiţie făcută?

Simona Pătruleasa: Am achiziţionat nişte piese de mobilier.

CSID: Ce sport dă rezultate în cazul tău?

Simona Pătruleasa: Fac sport acasă, de întreţinere, iar cel mai des îmi lucrez braţele.

CSID: Care sunt intervenţiile la care ai recurs până acum?

Simona Pătruleasa: Am apelat la o intervenţie ca să rezolv o problemă care m-a deranjat mereu: cearcănele. Din păcate, rezultatele nu au fost cele dorite. Am cunoscut-o pe doctoriţa Dana Taher care a reuşit să îmbunătăţească situaţia şi mi-a recomandat câteva tratamente non-invazive, care îmi ajuta pielea să arate mai bine.

CSID: Care sunt alimentele pe care le-ai exclus din regimul tău de viaţă?

Simona Pătruleasa: Pâinea albă şi zahărul.

CSID: Care este dieta pe care o aplici cel mai des? Sau, concret, ce mănânci într-o zi?

Simona Pătruleasa: Este o dietă uşor de ţinut şi sănătoasă. Dimineaţa, la micul dejun, mănânc 2 felii de toast integral prăjite, 1 ou, două albuşuri şi 100 grame de roşii. După antrenament, care durează 45 de minute, am o gustrare de 250 grame fructe, la prânz, în general, 200 grame de peşte, eventual cu câteva linguri de orez basmati sau brun. Cina este uşoară, o salată verde, cu un ardei gras, cu o bucăţică de telemea light şi o felie de avocado.

CSID: Carne sau produse vegetariene? Cum arată stilul tău de viaţă?

Simona Pătruleasa: Mănac carne rar, prefer peştele. În general, mănânc foarte multe fructe.

CSID: Ai renunţat de tot la dulciuri sau este exclus?

Simona Pătruleasa: Nu cred în extreme. Mănânc dulciuri pentru că îmi plac, dar, de obicei, în cantităţi mici. 

CSID: Ai fost vreodată la nutriţionist?

Simona Pătruleasa: Acum este prima dată când apelez la ajutor unui specialist care să îmi recomande o dietă, nu am crezut că voi avea răbdare să cântăresc atât de strict cantităţile de mâncare.

CSID: Când găteşti, ce îţi iese cel mai bine?

Simona Pătruleasa: Tiramisu.

CSID: Cum îţi protejezi tenul vara?

Simona Pătruleasa: Cu o cremă cu factor de protecţie 50.

CSID: Unde îţi place să mergi în vacanţă. Unde vei merge în acestă vară?

Simona Pătruleasa: Nu am o preferinţă anume, important este să fim cu Ingrid. Nu am plecat niciodată făra ea. Încă nu am făcut planuri, dar avem în vedere câteva destinaţii: Turcia, Paris, Italia.

CSID: Ce faci pentru celulită, vergeturi?

Simona Pătruleasa: Fac masaj de două ori pe săptămână şi utilizez creme anticelulitice. Merg la tratamente de remodelare corporală ce combină radiofrecvenţa cu terapia cu unde de şoc. 

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”