Totul despre protecţie solară, sănătatea pielii şi cancer cutanat cu medicul dermatolog Oana Spânu VIDEO By CSID

Orice modificare de formă, culoare şi dimensiune a unei aluniţe, la fel şi leziunile cutanate care supurează şi nu trec trebuie semnalate medicului.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La ora actuală, unul din 3 cancere care apar la nivel global afectează pielea, spun statisticile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Numărul total al celor care fac cancere de piele este între 2 şi 3 milioane, pentru carcinom şi epiteliom şi de 130 de mii pentru melanom.

Moştenirea genetică, arsurile solare şi expunerea fără creme cu factor de protecţie cresc riscul de cancer. De aceea, printre recomandările medicilor pentru o stare bună de sănătate se numără vizita anuală la dermatolog şi autoexaminarea lunară a pielii. De asemenea, trebuie semnalată medicului dermatolog orice modificare de formă, culoare şi dimensiune a unei aluniţe, la fel şi leziunile cutanate care supurează şi nu trec.

Am stat de vorbă într-un interviu live pe Facebook cu medicul primar dermatolog Oana Spânu care ne-a reamintit regulile de protecţie solară pentru o piele sănătoasă, fără arsuri, pete sau tumori!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Oana Spânu - Medic primar dermatologie
Dr. Oana Spânu este medic specialist Dermatologie, doctorand la UMF Carol Davila, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucureşti în anul 2001 şi a urmat rezidenţiatul în Dermatologie- Venerologie la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias. Competenţe şi experienţă: Dermatologie-Venerologie Dermatoscopie Chirurgie ...
citește mai mult