10 alimente şi băuturi care pot ajuta la diminuarea celulitei

Primăvara îşi reintră încet în drepturi, iar ţinutele lejere pot sta bine doar pe un corp bine sculptat, nu-i aşa? Dar ce trebuie să mâncăm pentru a arăta cât mai bine şi care este arsenalul pe care mizăm în lupta cu cel mai mare duşman estetic: celulita?
  • Publicat:
10 alimente şi băuturi care pot ajuta la diminuarea celulitei

Primăvara îşi reintră încet în drepturi, iar ţinutele lejere pot sta bine doar pe un corp bine sculptat, nu-i aşa? Dar ce trebuie să mâncăm pentru a arăta cât mai bine şi care este arsenalul pe care mizăm în lupta cu cel mai mare duşman estetic: celulita?

“Alimentaţia ne influenţează în mare măsură starea de sănătate. Dacă mâncăm sănătos, ajutăm organismul să lupte împotriva factorilor care îi disturbă buna funcţionare, cum ar fi stresul, dar şi numeroase alte afecţiuni”, precizează nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!

Iată care ar fi, în opinia specialistului, alimentele ce ne pot ajuta să obţinem silueta mult visată şi acele picioare tonifiate, lipsite de inestetica celulită!

În afară de factorul genetic, lipsa apei şi acumularea de toxine în organism rămân cauzele principale ale apariţiei celulitei. Acestea reduc elasticitatea pielii şi încetinesc circulaţia sangvină. În general, putem ajuta organismul să elimine toxinele printr-o bună hidratare. De aceea, nu uitaţi să consumaţi cantitatea de apă recomandată.

Ceaiul verde optimizează arderea prin accelerarea metabolismului şi inhibarea absorbţiei grăsimilor.  De asemenea, ceaiul verde mai conţine şi un antioxidant potent, numit EGCG, care previne îmbătrânirea şi degradarea celulelor şi prelungeşte durata de viaţă a fibrelor de colagen.

Cereale integrale. Grâul, orzul, orezul şi ovăzul integral sunt o sursă excelentă de fibre şi carbohidraţi complecşi, care, spre deosebire de cerealele rafinate, au un indice glicemic mult mai mic şi creează o senzaţie durabilă de saţietate.

Uleiul de măsline. Toate femeile ştiu că regula de aur a unei siluete armonioase este consumul redus de grăsimi. Cu toate astea, există şi grăsimi benefice, mononesaturate, care se regăsesc în uleiul de măsline.

Broccoli. Pe lângă efectul tonic şi antioxidant al vitaminei C, broccoli mai are o armă secretă. Este vorba de acidul lipoic care, în cantităţi suficiente, are rol citoprotector, induce secreţia unor enzime şi îmbunătăţeşte capacitatea antioxidantă a celulelor.

Citricele sunt bogate în antioxidanţi, precum bioflavonoidele, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui si corectează anumite dezechilibre în interiorul celulelor care pot duce la formarea celulitei.

Usturoiul are abilitatea de a reduce colesterolul din sânge şi este un excelent antibiotic natural. Întăreşte sistemul imunitar al organismului, contribuie la eliminarea substanţelor nocive din corp şi la îmbunătăţirea fluxului sangvin, iar astfel previne apariţia celulitei.

Acizii graşi omega-3, pe care carnea de somon îi conţine, reduc apetitul, inhibă procesele inflamatoare şi contribuie la repararea şi întărirea ţesutului cutanat. Astfel, când consumăm somon, vasele de sânge sunt purificate de toxine şi metabolismul este normalizat.

Ciocolata neagră este plină de antioxidanţi, iar aceştia ajută la descompunerea grăsimilor vinovate de apariţia celulitei şi îmbunătăţesc funcţiile tuturor celulelor, în special a celor din compoziţia pielii.

Antioxidanţii sunt recomandaţi în alimentaţie pentru numeroaselor lor beneficii.  Îi regăsim în fructe şi legume: rodii, afine, mure, varză, căpşuni, spanac, zmeură, broccoli, prune, germeni de lucernă, grâu, sfeclă roşie, avocado, portocale, struguri roşii/negri, urzici, leurdă, untişor, alge marine.

Alimentaţia variată, corectă nutriţional, hidratarea adecvată şi exerciţiile fizice regulate rămân ingredientele de bază pentru un corp sănătos.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”