10 alimente care îţi suprimă apetitul în mod natural

Există alimente sănătoase şi săţioase care te ajută să suprimi senzaţia de foame şi să ai o dietă echilibrată. Vezi care sunt o parte dintre ele.
  • Publicat:
  • Actualizat:
10 alimente care îţi suprimă apetitul în mod natural

De câte ori ţii o dietă îţi aminteşti ce înseamnă să îţi fie foame cu adevărat şi acesta este unul dintre motivele pentru care, de cele mai multe ori eşuezi în tentativa ta de a scăpa de câteva kilograme.

Dar ce ar fi dacă ai şti că există o mulţime de alimente sănătoase care pot contribui semnificativ la suprimarea senzaţiei de foame şi a poftei de mâncare? Noi ţi-am făcut o listă cu 10 dintre ele, sănătoase şi uşor de introdus în alimentaţia ta zilnică. Încearcă-le şi ai să fii surprinsă de rezultate.

Migdale

O mână de migdale reprezintă o gustare excelentă, pentru că are un conţinut bogat de antioxidanţi, vitamina E şi magneziu. Migdalele s-au dovedit foarte eficiente când vine vorba despre a creşte senzaţia de saţietate, conform celor mai recente studii prezentate anul trecut la Congresul Societăţii Americane pentru Studiul Obezităţii. Deci, ce mai aştepţi? Transformă-le în gustarea ta preferată de la ora 10, să zicem.

Cafea

Dacă bei prea multă cafea pe zi rişti să te alegi cu tensiune arterială crescută, stări de nervozitate şi epuizare, o ceaşcă dimineaţa îţi accelerează metabolismul şi, mai mult decât atât, suprimă senzaţia de foame. Secretul? Cafeina şi antioxidanţii. Doar ai grijă să nu le diminuezi efectul cu adaosul de zahăr şi de lapte.

Ghimbir

Timp de secole, multe culturi au folosit această rădăcină pentru calităţile ei digestive uimitoare. Fie că îl pui într-un smoothie sau într-un fel de mâncare mai sofisticat, ghimbirul funcţionează ca un stimulent care energizează organismul, îmbunătăţeşte digestia şi reduce senzaţia de foame.

Avocado

Plin de fibre şi grăsimi mononesaturate sănătoase, avocado suprimă apetitul când este consumat cu moderaţie. Cum funcţionează? Grăsimile pe care le conţine transmit creierului semnale care îl anunţă că stomacul este plin.

Piper cayenne

Condimentează orice! Conform unor studii recente, jumătate de linguriţă de piper cayenne îţi accelerează metabolismul şi duce la arderea unui număr mai mare de calorii decât în mod obişnuit. Iar dacă nu mănânci condimentat în mod obişnuit, efectul va fi şi mai vizibil. Adaugă-l în mâncare şi bucură-te de kilogramele pe care le pierzi fără să faci nici un efort. Cât despre senzaţia de foame, dispare ca prin minune.

Mere

Merele de orice fel te ajută să scapi de senzaţia de foame din mai multe motive. În primul rând, sunt pline de pectină şi fibre solubile, care contribuie la apariţia rapidă a senzaţiei de saţietate. Apoi, merele reglează nivelul de zahăr din sânge şi îţi cresc nivelul de energie. Şi nu în ultimul rând, mâncatul unui măr necesită un proces de mestecare îndelungat, deci creierul va primi semnalele că a dispărut senzaţia de foame. Şi în plus sunt şi foarte gustoase.

Ouă

Studiile au arătat că persoanele care obişnuiesc să mănânce un ou sau două la micul dejun reuşesc să îşi menţină mai mult timp senzaţia de saţietate, faţă de cei care aleg un covrig cu acelaşi număr de calorii. În urma aceluiaşi studiu s-a descoperit şi faptul că persoanele care aleg ouăle la micul dejun ajung să consume cu până la 330 de calorii mai puţin într-o zi faţă de cei care aleg covrigii.

Apă

Cea mai simplă metodă de a scăpa de senzaţia de foame şi de a nu face alegeri nesănătoase este un pahar mare cu apă. Dincolo de faptul că de multe ori când ai impresia că ţi-e foame este vorba despre senzaţia de sete, apa umple stomacul şi te ajută să mănânci cu până la 90 de calorii mai puţine la o masă. În condiţiile acestea, nu ai cum să nu iubeşti apa.

Ciocolată neagră

Iubeşti ciocolata dar simţi că îţi pierzi controlul când vine vorba de mâncat din ea? Încearcă să savurezi una sau două pătrăţele de ciocolată neagră, cu cel puţin 70% cacao, data viitoare când vei simţi nevoia de ciocolată. Puţină ciocolată neagră te va ajuta să scapi de pofta de dulce şi gustul ei amărui îi va dicta corpului să scadă apetitul, pentru a se proteja de el. la asta mai adaugă şi faptul că acidul stearic din ciocolata neagră încetineşte digestia şi te ajută să menţii senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Dacă ţi se pare prea amară pentru tine, încearcă să o mănânci alături de o ceaşcă de cafea neagră, gustul ei va deveni chiar plăcut, nu doar suportabil.

Somon

Când mănânci peşte bogat în acizi graşi omega-3, în organismul tău creşte nivelul leptinei, un hormon cunoscut pentru faptul că suprimă senzaţia de foame. Nu-ţi place somonul? Încearcă tonul sau heringul, ambele bogate în acizi graşi omega-3.

Foto:123rf.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân